Dolar 32,4018
%0.13
Euro 34,7914
%0
Altın 2.402,630
%0.24
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir polisinden dört flaş operasyon

İzmir polisinden dört flaş operasyon

Diyarbakır'dan ev eşyalarının arasına gizlenerek İzmir'e getirilen 101 kilogram esrar, İzmir polisi tarafından ele geçirildi. Polis, kaçak içki ve sigara ticareti yapanlara da operasyon düzenledi. Ev eşyalarının arasına gizlemişler

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 12:04

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu, sahte içki ve kaçak sigara ticareti yapanlara baskınlar düzenledi, operasyonlarda 101 kilogram esrar, çok miktarda sahte içki ve kaçak sigara ele geçirildi. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışma sonucu, Diyarbakır'da İzmir'e yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceği bilgisini aldı. İzmir'e girdikten sonra takibe aldıkları kamyonu Gaziemir ilçesi Çamlık Caddesi ile 1088 sokak kesişiminde durduran Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aracın sürücü koltuğunda olan Mustafa P. ile yanında bulunan Mehmet M.A.'yı yakaladı.

Savcılık tarafından alınan arama karası sonrası araçta eğitimli narkotik köpekleri ile yapılan aramada; muhtelif ev eşyalarının içerisinde, eşya taşımakta kullanılan bidonların içerisine 32 paket halinde zulalanmış toplam 101 kilo 200 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra mevcutlu olarak adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde de okulların açılmasıyla birlikte güvenlik önlemlerini artıran ve bu konuda titiz bir çalışma yürüten Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyon kapsamında dört ayrı eve ve bir iş yerine baskın yaptı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek ve mermiler, 1 adet kılıç, 1 adet bıçak ile yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Olayla ilgili ise 9 kişi gözaltına alındı.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan ve gözaltına alınan B.E (39), O.S (28), E.V (19), S.B (35), A,Ç (21), M.K (37), A.Ç (34), E.Y (35) ve H.K (35) emniyetteki işlemlerinin ardından Selçuk Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan B.E, O.S, M.K ve H.K tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şahıslar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAÇAK İÇKİ DEPOSUNA BASKIN 

İzmir genelinde kaçak-sahte içki ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova'da bir depoda sahte içki üretildiğinin bilgisini aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü adrese baskın düzenleyen polis ekipleri, depoda yaptıkları aramada, 24 şişe sahte bandrollü ve 70 şişe bandrolsüz olmak üzere toplam 94 şişe sahte içki, 20 litre açık viski, 70 litre etil alkol, 360 boş şişe, 2 bin 800 şişe kapağı, 2 bin 500 etiket, 50 adet sahte bandrol ve 1,5 litre votka aroması ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan M.Y. (43) emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede denetimli serbest bırakıldı.

SAMAN BALYALARI ARASINDA SİGARA 

İzmir genelinde sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, doğu illerinden İzmir'e bir TIR ile yüklü miktarda gümrük kaçağı sigara getirileceği bilgisini alan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bornova ilçesi kent girişinde önlem aldı. TIR'ı durdurarak arama yapan polis ekipleri, saman balyaları içerisine gizlenmiş toplam 10 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan Ş.İ.(41) ve A.İ.(22) Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.