Dolar 32,2524
%0.03
Euro 34,7055
%0.09
Altın 2.402,320
%0.38
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir kulüpleri hazırlık döneminde neler yapıyor'

İzmir kulüpleri hazırlık döneminde neler yapıyor'

Umut Kaya'nın 2'nci Göztepe macerası da sakatlık yüzünden sona erdi. Altay yönetimi çareyi, geçen sezon siyah beyazlı kulüpte küme düşme acısı yaşadıktan sonra sözleşmelerini fesheden oyuncularda buldu. Bucaspor'da geçen sezondan kalan alacakları ödenmediği için ilk etap çalışmalarına katılmayan Deniz Pero krizi çözüldü. Pınar Karşıyaka, kadrosunu büyük ölçüde yenilirken Genel Menajer Selim Çınar, iyi transferler yaptıklarını söyledi. Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Menemen Belediyespor'da Teknik Direktör Selahattin Dinçel umutlu konuştu İzmir kulüpleri yeni sezona hazırlanıyor

  • Ege Postası
  • 19.07.2015 - 13:18
İZMİR - İlk olarak 2009-10 sezonunda Alanyaspor'dan transfer olduğu sarı kırmızılı kulüpte çapraz bağları koptuğu için sadece 2 maçta forma giyebilen tecrübeli futbolcu, iyiliştikten sonra devre arasında Sarıyer'e verildi. Ardından 1 sezon Turgutluspor'da, 3 sezon Aydınspor 1923'te oynayan Umut, geçen sezon başında yeniden Göztepe ile anlaştı ve 22'si ilk 11'de olmak üzere 31 maçta görev yaparak şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu.



Bu sezon kariyerinde ilk kez 1'inci Lig'de forma giymeye hazırlanırken kasığındaki sorun yüzünden Erzurum kampına götürülmeyen ve tedavi için İzmir'de bırakılan Umut Kaya'nın iyileşmesinin beklenenden uzun süreceği ortaya çıkınca, sözleşmesinin uzatılmayacağı açıklandı. 

Umut sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Göztepe'den ayrıldım. Bugüne kadar üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Şanlı taraftarımızı hiçbir zaman unutmayacağım" dedi.



Altay'da yuvaya dönüş operasyonu 
TRANSFER yasağını kaldıramayan Altay yönetimi çareyi, geçen sezon siyah beyazlı kulüpte küme düşme acısı yaşadıktan sonra sözleşmelerini fesheden oyuncularda buldu. 

Alacakları ödenmediği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurarak serbest kalan orta saha oyuncusu Gökhan Çakır ve sol kanat Bedri Can Özdoğan'ın yuvaya döneceği öğrenildi. 

Teknik direktör Serdar Sabuncu, 2 oyuncu ile büyük ölçüde anlaştıklarını belirterek, "Gökhan ve Bedri Can'ın salı günü takıma katılmasını bekliyoruz. Onlar da Altay'da devam etmeye sıcak bakıyor" dedi. Yönetimin Raşit Sevindir ve Bilal Turgut'la da görüştüğü ancak sonuç alamadığı ifade edildi. Bilal, hafta içinde Aydınspor 1923'le el sıkıştı. Raşit ise henüz bir kulüple anlaşmadı.



Bucaspor Deniz krizini çözdü 
BUCASPOR'da geçen sezondan kalan alacakları ödenmediği için ilk etap çalışmalarına katılmayan Deniz Pero krizi çözüldü. 

Yurtdışında bulunan ailesinin yanına giden Deniz'le görüşüp dönmesi konusunda ikna eden teknik direktör Levent Eriş, genç oyuncunun yarın İzmir'e gelerek çalışmalara katılacağını açıkladı. Levent Eriş, "Oyuncumuz yönetimle de görüştü, maddi sorunlar ortadan kalktı. Yarın tesislere gelerek idmana çıkacak" açıklamasını yaptı. Yönetimin Deniz'e para cezası verebileceği öğrenildi.

Parasını alamadığı gerekçesiyle Almanya'ya giden diğer bir gurbetçi Bilal Akgüvercin'in ise ikna edilemediği belirtildi. Başkan Çetin Kayışlı'yla telefonla görüşen Bilal'in dönüş kapılarını kapattığı açıklandı. 

Öte yandan sarı-lacivertlilerin sözleşme uzatmayı teklif ettiği Burakcan Kunt'tan olumsuz cevap geldi. Mayıs 2016'ya kadar Bucaspor'la kontratı bulunan Burakcan'ın, "Bu sezon varımı yoğumu ortaya koyar oynarım. Ancak futbol hayatıma Buca'da devam etmem" dediği bildirildi.



Altınordulu Halil İbrahim elde kaldı 

ALTINORDU yönetiminin, iyi bir teklif gelmesi halinde satma kararı aldığı Halil İbrahim, yüksek bonservis bedeli yüzünden elde kaldı.

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, Antalyaspor ve Trabzonspor'un nabız yokladığı genç sağ kanat oyuncusu için kırmızı lacivertliler 2.5 milyon TL bonservis bedeli istedi. Üç kulübün de yüksek maliyeti nedeniyle bu transfer için resmi girişimde bulunmadığı öğrenildi.

Bolu kampındaki performansıyla teknik heyetten tam not alan 22 yaşındaki Halil İbrahim için yöneticiler, "Halil İbrahim çok iyi durumda. Değerinin altında satmayız. Büyük ihtimalle takımda kalacak. Play off hedefimizde önemli bir kozumuz olacak" yorumu yaptılar.

Öte yandan bugün Kuşadası Sürekli Kamp Merkezi'nde toplanan AltınordU, yarın Hollanda'nın Arnhem kentinde 31 Temmuz'a kadar kampa girecek.

Pınar Karşıyaka'ya güvenoyu 
TÜRKİYE Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olan ekibindeki yıldızları rakiplerine kaptıran Pınar Karşıyaka, kadrosunu büyük ölçüde yenilirken Genel Menajer Selim Çınar, iyi transferler yaptıklarını söyledi. 

İlk kez Euroleague'de mücadele edecekleri sezon öncesi transferde bu ligde oynamış isimleri tercih ettiklerini vurgulayan Selim Çınar, "Euroleague'i tanıyan, o ligi kaldırabilecek isimler aldık. Bütçemiz dahilinde iyi transferler yaptık. Burada önemli olan kadronun uyum sağlaması" derken şöyle devam etti:

"Geçen sezon şampiyon olan takımdaki oyuncular müthiş bir arkadaşlık ve uyum yakalamıştı. Yeni sezonda da aynı ortamı sağlamak istiyoruz. Pınar Karşıyaka yine son topa kadar mücadele eden bir takım olacak."

Galatasaray'dan Justin Carter, Kerem Gönlüm, Telekom'dan Josh Carter, Milano'dan Joe Ragland, Fenerbahçe'den Can ve TED Kolej'den Muhammed'le anlaşan Pınar Karşıyaka, Laboral'dan aldığı Colton Iverson konusunda ise bonservis engeline takıldı.

UFUK SARICA ANCAK EYLÜL'DE

Pınar Karşıyaka, yeni sezon hazırlıklarına ağustos ayında başantrenörü Ufuk Sarıca'dan yoksun başlayacak. Ufuk Sarıca, Ergin Ataman'ın yardımcısı olarak görev yaptığı A Milli Takım'la 5-20 Eylül tarihleri arasında Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Milliler 20 Temmuz'da Çeşme'de kampa girecek, ardından şampiyonaya İtalya kampı, İstanbul, Litvanya, Almanya ve Yunanistan'daki özel maç ve turnuvalarla hazırlanacak. Pınar Karşıyaka'ya şampiyonanın ardından eylül ortasında dönecek Sarıca'nın yerine takımı bu dönemde ekim ayında başlayacak sezona yardımcı antrenörler Servet Özsüner, Engin Gençoğlu ile Arda Demirbağ hazırlayacak.

Menemen'de Dinçel umutlu 
 
YENİ sezonun ilk hazırlık maçında 3. Lig temsilcisi Çine Madranspor'la 1-1 berabere kalan Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Menemen Belediyespor'da Teknik Direktör Selahattin Dinçel umutlu konuştu. Kadroya katılan 7 oyuncuyla birlikte toplam 25 kişilik ekiple çalışmalarını tam gaz sürdürdüklerini ifade eden Dinçel, "Çine Madranspor karşısında alınan sonucun hiçbir önemi yok. Henüz tam olarak hazır değiliz. Ancak iyi bir takıma sahibiz. Geçen sezon olduğu gibi yine Play-Off mücadelesi vereceğiz" yorumunu yaptı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.