Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in göbeğinde çile parkıydı örnek park oldu!

İzmir'in göbeğinde çile parkıydı örnek park oldu!

Konak'ta geçtiğimiz yıllarda "metro enkazı" haline gelen Kadınlar Birliği Parkı "ilklerin parkı" haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda sıfırdan tasarlanan park, ilklerin hayata geçirildiği örnek bir tesis haline geldi. İzmir'in göbeğinde çile parkıydı ancak yeni haline

  • Ege Postası
  • 15.06.2015 - 11:28
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İnönü Caddesi'nde beş yıl süresince devam eden metro yapım çalışmaları sırasında kapatılan ve metro şantiyesi haline getirilen Kadınlar Birliği Parkı küllerinden doğdu. Konak'ta Göztepe Metro bitişiğinde bulunan tesisi tepeden tırnağa yenileyen Büyükşehir Belediyesi, kente örnek olacak bir projeyi de hayata geçirdi. Bölgede halkın nefes aldığı sayılı alanlardan olan ve hem yaşlılar hem de çocukların faydalandığı park, uygulanan projenin tamamlanmasıyla birlikte yurt dışındaki benzerleri ile yarışır hale geldi.
 
 
SIFIRDAN TASARLANDI
Geçtiğimiz ay içerisinde alanda çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Park ve Bahçeler ekipleri, parkın zeminini yenileyerek yeşil alanın tamamını elden geçirdi. Kadınlar Birliği Parkı'nda çocuklar için yurt dışından özel olarak seçilen oyun grupları ve çeşitli oyuncaklar kullanılırken, yetişkinler için de oturma grupları oluşturuldu. Parkın bozulan yeşil dokusunu yapılan peyzaj düzenlemesiyle yenileyen belediye ekipleri, alan içerisinde yer alan ve geçmişte otopark olarak kullanılan basket sahasının da bakımını yaparak boyasını yeniledi. "Çile parkı" haline gelen alan yapılan çalışmalar neticesinde eskisine göre çok daha modern ve şık bir görünüme kavuştu.
 

İZMİR'E ÖRNEK OLACAK
Kadınlar Birliği tarafından yaptırılan özel heykel de çalışmalar sırasında kaldırıldığı depolardan çıkartılarak elden geçirildi ve park girişindeki eski yerine yerleştirildi. Diğer yandan, İzmir'de ilk olacak bir çalışmanın altına imza atan belediye, parkı özel aydınlatma sistemleri ile donatmayı da ihmal etmedi. Park içerisinde bulunan oyuncaklara yerleştirilen panellerle şerit aydınlatma kuran belediye ekipleri kent genelinde ilk güneş enerjili oyun grubunu hayata geçirdi. Yine bir ilk olarak, proje dahilinde alana yerleştirilen özel tasarım LED aydınlatma direkleri ile parkın özellikle geceleri ışıl ışıl görüntüye kavuşmasını ve parkın güvenli bir alan haline gelmesi de sağlandı. Yapılan çalışma sonrasında memnuniyetini dile getiren mahalle sakinleri belediye yetkililerine teşekkürlerini sunarak, parklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.