Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakanlık İzmirliyi ekmeğinden etti: İş çok, aş yok!

Başbakanlık İzmirliyi ekmeğinden etti: İş çok, aş yok!

24 Mayıs tarihinde açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan Başbakanlık Ofisi yeni bir krizi de beraberinde getirdi. Ofisin hizmete girmesiyle birlikte kurumdaki yemekhane tamamen kapatılırken, resmi tesis bünyesine görev yapan yaklaşık 400 personel de mağdur oldu. Binlerce lira para harcanan ve tepeden tırnağa yenilenen Merkez Bankası'nın dördüncü katındaki ofis, tüm çabalara karşın İzmir'in en pahalı toplantı salonu olmaktan öteye gidemedi. Başbakanlık İzmirliyi ekmeğinden etti:

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 09:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Açıldığı günden bu yana tadilat çalışmaları aralıksız devam eden ve kapısında onlarca çevik kuvvet polisinin gece gündüz nöbet tuttuğu Başbakanlık Ofisi nedeniyle Merkez Bankası personeli "açlığa talim" çalışmaya devam ediyor. Başbakanlığın binaya yerleşmeye başlaması ile birlikte aynı katta bulunan yemekhane kapatılınca, yıllardır aynı yerde çalışan personel için de adeta sürgün günleri başladı.

OFİS AÇILDI, PERSONEL AÇ KALDI!

Kentin göbeğinde yaşanan yokluk manzarası duyanları hayrete düşürmeye devam ediyor. İzmir'e zaruri ihtiyaç olduğu açıklanan ve seçimler öncesinde adeta siyasi şov eşliğinde açılan Başbakanlık Ofisi, yılların Merkez Bankası'nda kurulu düzeni de allak bullak etti. Önce açılan, daha sonra da tadilata alınan binanın dördüncü katındaki ofisin getirdiği ek yükle birlikte yeni bir yoğunluk ortaya çıkarken, tüm bu gelişmelerin yanı sıra binanın yemekhanesinin kapatıldığı ortaya çıktı.
 


VARLIK İÇİNDE YOKLUK

Yaşanan durumla birlikte zor günler geçirdiği öğrenilen personelin çalışma düzeni de değişirken, 400'e yakın çalışan soluğu Konak'taki çeşitli restoranlarda almak zorunda kaldı. Yemekhane hakkını kaybeden Merkez Bankası personeli eski günlerini mumla ararken, yaşanan bu mağduriyet trajikomik manzaraları da beraberinde getirdi.



İZMİR'İN EN PAHALI TOPLANTI SALONU

Hükümetin İzmir'e yönelik yatırımları arasında gösterilen ofisin açılışının üzerinden iki ayı aşkın süre geçmesine karşın kurumun çatısı altında henüz somut bir proje üretilmezken, sadece tadilatına binlerce lira harcanan Başbakanlık Ofisi toplantı salonu olmaktan öteye geçemedi. Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı açılış tören haricinde sadece iki adet geniş katılımlı toplantıya ev sahipliği yapan Merkez Bankası'nın dördüncü katındaki ofisin İzmir'e getirdiği fayda ise vatandaşlar arasında tartışma konusu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.