Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in 'Central Park'ı yola çıkıyor: İlk kazma ne zaman vurulacak'

İzmir'in "Central Park"ı yola çıkıyor: İlk kazma ne zaman vurulacak'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerine kuracağı ve bölgeye can katacak İzmir Park projesi için düğmeye bastı. İzmir'in "Central Park"ı olacak dev proje için yapılacak ihalenin ardından yıl sonunda ilk kazmayı vuracak olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek projeyi 2016 sonunda tamamlayarak kentin hizmetine sunacak. İzmir'in "Central Park"ı yola çıkıyor

  • Ege Postası
  • 09.10.2015 - 13:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ardı ardına gökdelenlerin yükseldiği Bayraklı ilçesinde kentin en nitelikli parklarından bir tanesini kurmak üzere çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Park İzmir Projesi için son aşamaya geldi.

DEV PROJE KASIM'DA YOLA ÇIKIYOR
Bayraklı'da Mansuroğlu Mahallesi sınırları içerisinde ilçesi Park İzmir Rekreasyon Alanı ve çevre düzenlemesi yapılması için 26 Ekim'de ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 39 bin 900 metrekarelik alanda yeni bir dünya yaratacak.
 
"İZMİR'İN CENTRAL PARK"I OLACAK
New York'ta bulunan Central Park'a benzerliği ile dikkat çeken ve İzmir'de ilkleri barındıracak proje için Kasım ayında ilk kazmanın vurulması hedeflenirken, çalışmalar toplam bir yıl içerisinde tamamlanarak dev tesis hizmete açılacak. Birbirinden farklı bitki türleri ve 800 ayrı ağaçla kente kazandırılacak olan “Park İzmir” 2016 yılı sonunda İzmirlilerin kullanımına sunulacak.
 

BU PARKTA YOK YOK!
Sasalı Doğal Yaşam Parkı, İnciraltı Kent Ormanı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Ekrem Akurgal Yaşam Parkı, Buca Hasanağa Bahçesi gibi sayısız yeşil alanı kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren projeye göre, Park İzmir'de bisiklet yolları, iki ayrı süs havuzu, üzerinde İzmir haritasının yer aldığı dev ahşap platform ve çeşitli aktivite alanları yer alacak. 800 ağaç ile farklı türlerde ile 32 bin adet çalı bitki dikilecek park engellilerin kullanımına uygun olacak ve barındırdığı özellikler ile hem gençlere, hem de yaşlılara hitap eden bir merkez olacak.
 

"SKATE PARK" DA VAR
Oluşturulacak su kanalı ile dikkat çeken projede ayrıca, parkta hizmet verecek akıllı tuvaletler, kablosuz internet erişimi, kameralı güvenlik sistemi, serinlemek isteyen vatandaşlar için özel olarak oluşturulacak su perdeleri, amfi tiyatro, koşu yolu, çocuk oyun alanları ve kum tepeleri ile oturma gruplarını da eksik etmeyen Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi, modern ve güçlü tasarımı ile örnek bir park projesinin altına imza atacak. Gravilya, çınar, mabet ağacı, çam, sığla, dut, ıhlamur, meşe, sedir, pembe çiçekli akasya ve palmiye gibi ağaç türleri ile donatılacak parkta gençleri de unutmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, son dönemlerde yaygınlaşan ve gençlerin tutkusu haline gelen "Skate Park" da inşa ederek kaykay ve paten severlere özel alanlar oluşturacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.