Dolar 32,4719
%0.08
Euro 34,7859
%0.19
Altın 2.478,300
%0.65
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in 4 ilçesinde terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İzmir'in 4 ilçesinde terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İZMİR'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik çeşitli adreslere yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan PKK yandaşlarının, talimat doğrultusunda gösteri yaptıkları, askeri alanda orman yangını çıkardıkları belirlendi. İzmir'in 4 ilçesinde terör operasyonu

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 13:30
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstihbarat Şubesi ve MİT Bölge Başkanlığı'ndan da alınan yardımla, kentteki terör örgütüne destek gösterilerine katılanlara yönelik takip yaptı. Bunun sonrasında da, Karabağlar, Gaziemir, Konak ve Buca ilçelerinde belirlinen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.



Operasyona, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yanı sıra, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubesi ekipleri de destek verdi. Bomba arama köpeklerinin de kullanıldığı operasyona polis helikopteri de havadan gözetleme yapıp destek verdi.


Bazı zanlıların bulunduğu evlerin kapıları ise, 'koçbaşı' olarak bilinen alet yardımıyla kırıldı. Adreslere yapılan baskınlarda, gözaltına alınan 10 şüpheli, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Evlerdeki aramalarda da birisi kurusıkıdan bozma 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital veriler bulundu. 



TALİMATLA HAREKET ETMİŞLER
Gözaltına alınan zanlıların, terör örgütü PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapalanması üyesi oldukları öğrenildi. Sanıkların, örgütün dağ kadrosuyla irtibatlı oldukları, aldıkları talimatlar doğrultusunda il genelinde çok sayıda izinsiz gösteri organize ettikleri, bazı siyasi parti binaları ile emniyete ait araçlara saldırarak kamu malına zarar verdikleri saptandı. PKK'lı zanlıların ayrıca, geçen 6 Ağustos tarihinde, Poligon semtindeki Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı yanındak ağaçlandırma sahasında yangın çıkardıkları tespit edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.