Dolar 32,2152
%0.16
Euro 35,1899
%0.28
Altın 2.482,700
%0.6
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir güneşe hasret kalacak

İzmir güneşe hasret kalacak

İzmir yeni haftaya sağanak yağmurla girdi. Kentte Çarşamba gününden itibaren termometreler dibe vuracak. Gündüz 15 derece olan hava sıcaklığı çarşamba günü hava sıcaklığı 9 dereceye düşecek. Valilikten uyarı!

  • Ege Postası
  • 28.11.2016 - 14:07

Hafta sonundan itibaren tüm yurdu saran soğuk ve yağışlı hava kasım ayının son günlerini güneş eşliğinde ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçiren İzmir’i de etkisi altına aldı. İzmir pazartesi günü güneşe veda etti. Hava sıcaklığı 15 derece olsa da yağmur hiç dinmedi. İzmir'de sağanak yağış çarşamba günü dinecek ancak sıcaklık 6 derece birden düşerek 9 dereceye gerileyecek. Hava sıcaklığı perşembe 9, cuma 13, cumartesi 16, pazar 16 derece olacak

Valilikten uyarı;

Bölgemiz Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek.

Çanakkale ve Balıkesir il geneli, İzmir'in kuzey ve kıyı ilçeleri, Aydın'ın kıyı ilçelerinde gece saatlerine kadar görülecek yağışların kuvvetli (21-50 mm) , Çanakkale il geneli, Balıkesir'in batı ve kuzey (Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Gönen, Erdek, Bandırma ve Marmara adası) ilçeleri, ve İzmir'in kuzey (Dikili, Bergama) ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm);  

29.11.2016 Salı günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın ve Manisa  il genelinde kuvvetli (21-50 mm)   olması beklendiğinden yaşanabilecek (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) gibi  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İzmir'de sağanak yağış etkili oldu

İzmir'de, meteorolojinin yaptığı uyarılarının ardından sağanak yağış etkisini gösterirken, kent genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Ege Bölgesindeki sağanak yağış uyarısının ardından İzmir'de yağışlar etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan yağışlar, öğle saatlerine doğru şiddetini hızlandırdı. Yağmur nedeniyle zaman zaman cadde ve sokaklarda su birikintileri de meydana gelirken, vatandaşlar yağmur nedeniyle sokağa tedbirli çıktı. Sağanak yağış, kent genelinde ise herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Sağanak yağışların ilçelerde de etkili olduğu ifade edilirken, İzmir Valiliğinden yeni bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.