Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican gündemi değerlendirdi: Serter'e jet kontra

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican gündemi değerlendirdi: Serter'e jet kontra

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Pazar günü İzmir'de gerçekleştirdiği mitingin ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in Başbakan Davutoğlu'nun mitingiyle ilgili olarak "Gündoğdu'da çimleri gördük" yorumuna tepki gecikmedi. Mitinge yaklaşık 200 bin kişinin katıldığını belirten Başkan Delican, "Nereye bakmak isterseniz orayı görürsünüz. Onlar herhalde İzmir’de maç yapmak istiyorlar. Biz o sahaya da çıkarız, maç da yaparız. Alandaki kalabalığı herkes gördü" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Delican gündemi değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 13:19
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İlçe başkanları ile İzmir İl Başkanlığı'nda bir araya geldi. Toplantının ardından ilçe başkanlarının da katılımıyla basın açıklaması gerçekleştiren Başkan Delincan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir mitingini değerlendirdi. Seçime kadar yapılacak çalışmaları anlattı. 
NASIL MİTİNG YAPILIR GÖSTERDİK 
İzmir'de mitingin nasıl büyük bir disiplinle yapıldığını tüm partilere gösterdiklerini ifade eden Başkan Delican, "Pazar günü yapmış olduğumuz miting değerlendirmesini yapmak üzere toplandık. 20 tane aslan kardeşimizle bu zamana kadar yapılan en güzel miting oldu. AK Parti'nin ne kadar güçlü olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdi. Birbirine bağlı il ve ilçe teşkilatımız var. Kadın kolları, gençlik kolları, ilçe meclis üyeleri, büyükşehir meclis üyeleri, mahalle başkanlarına sonsuz teşekkürler. Siyasetin sermayesi insandır. Nasıl dinamik ve canlı bir yapı olduğumuzu gösterdik. Ciddi  bir katılım için üylerimizi aradık. Türkiye'nin sivil bir anayasaya kavuşması için Gündoğdu Meydanı'nda Başbakanımızla İzmir'de buluşmaya davet ettik. Sadece teşkilat değil İzmir bu sese kulak verdi. Sonsuz teşekkürler. Alanın süslenmesi, dondurma su dağıtımı yapıldı. İzmir'in Kuzeyinden ve Güneyinden, dış ilçelerden gelenleri en iyi şekilde alana taşıyarak yine en iyi şekilde evlerine döndürdük. İzmir'de bu işin nasıl disiplinli yapılacağını tüm diğer partilere göstermiş olduk" dedi. 


BÜROKRATİK ENGELLERİN TÜMÜ ORTADAN KALACAK 
Başbakanlık Ofisi'nin İzmir için önemini anlatan Başkan Delican, "Başbakanlık Ofisi önemli bir konu. Başbakanımız iki ve ya üç gün izmir'de olacak. Alsancak, Göztepe, Karşıyaka, Kordon'da eşofmanları ile dolaşırken, bir yerde kahve içerken bir sabah namazı çıkışında görebilirsiniz. Başbakanımız İzmir'e çok büyük önem veriyor. Başbakanlık Ofisi yakında binanın tamamında ciddi bir hizmet verecek. Bütün Türkiye'de üçüncü ildir.  Ankada'da Başbakanlık, İstanbul Dolmabahçe'den sonra İzmir'de olacak. Bundan sonra bürokratik engellerin tamamı ortadan kalacak. Başbakanımız Büyükşehir Belediye başkanıyla da görüştü. Tüm belediye başkanlarının anında görüşecekleri ofis olacak. Kente dair hangi sorun var direkt Başbakanlık Ofisi'nden problemleri çözecekler" diye konuştu.  
HDP'YE YÜKLENDİ 
Sandık vurgusu yapan Başkan Delican, Ana muhalefet partisi CHP, HDP ve MHP'yi eleştirerek şunları söyledi: "Üzerinde durduğu konularıdan bir tanesi seçimde sandıklara gidilmesi. Sandıklara eksizsiz gidilmesini istiyoruz. Demirtaş demokrasi aşığı gibi söylemlerde bulunuyor. Ağabeyi PKK militanı. Bir moda oluşturulmaya çalışıyor. Yeter ki AK Parti iktidar olmasın diyerek HDP'ye oy verilip barajı aşması isteniyor. HDP gibi marjinal partilere oy verdiğinizde nasıl indireceğinizi düşünürsünüz. HDP'liler ellerindeki kanları temizleyecekler sonra çıkıp oy isteyecek. Bunlardan prim yapan MHP var. Bu ülkenin 13 yıllık birikimine ne hayır gelir. Ansiklopedik kitap dağıtacağız. Bunlar gelirse 3 tane koalisyon sorunlarla ilgili ansiklopedi yaparlar, sorun üretirler. Tüm seçmenleri sandığa davet ediyoruz. Sandıklarımıza sahip çıkmak görev alacak arkadaşları tek tek ziyaret ediyoruz, eğitimlerini yapıyoruz. Bizim için önemli olan Türkiye'deki insanların sandığa ulaşması, seçmenlerden özgür bir anayasa için oy kullanmalarını isteyeceğiz" 

İZMİR FLAŞ ŞEHİR OLACAK 
Başbakan Davutoğlu'nun STK toplantısında berlittiği İzmir'in en büyük güç olacak konumda kapıda beklediğini belirtti. Delican, "İzmir'den oy alsak da almasak da gerçekleştireceğiz. Eskiden Lübnan, Selanik, Yunanistan gibi ülkeler bir çöküş içinde Akdeniz'de yeni bir ışığın parlaması gerekiyor. İstikrar sayesinde, Çandarlı, İstanbul- Ankara Otoyulu  ve havalimanıyla İzmir tüm bölgemizde bir cazibe alanı oluşuyor. Çok ciddi doğal kaynakları var. Yıllık ortalama sıcaklık derecesi 19. Günlük güneşlik yatırım yapılabilir bir kent. Mevsim şartlarıyla Akdeniz havzasında en önemli kent demek. Bu kararlığı başbakanımız ve hükümet gösteriyor. Yeni Türkiye'yle birlikte Yeni Türkiye hamlesinde 2023 hedefinde İzmir tüm Türkiye'nin flaş şehri olacak. Mitingde de gördüğünüz heyecanı sandığa yansıtacağız. Konak Tünellerini de açtık kulp bulurlarsa bulsunlar. Biz yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 
BAŞKAN SERTER'E YANIT 
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in bu sabah gerçekleştirdiği toplantıda Başbakan'ın İzmir mitingine ilişkin "Gündoğdu'da çimleri gördük" sözlerine yanıt verdi. Başkan Delican, "Nereye bakmak isterseniz orayı görürsünüz. Onlar herhalde İzmir’de maç yapmak istiyorlar. Biz o sahaya da çıkarız, maç da yaparız. Alandaki kalabalığı herkes gördü" dedi. CHP'nin yaptığı anketleri de değerlendiren Delican şunları söyledi: "Yandaşlara yaptırdıkları anketler ellerinde patlamasın. Bir yayın organı miting başlamadan saatler önce çeken fotoğrafları koyuyorlar. O görüntülerde çimleri görmek normal. Gazeteler kalksın habercilik yapsın. Yorum yapmasın. Yandaş habercilik yapmasın. İzmir’de bir algı operasyonunu yapılmaya çalışılıyor. Sayın Bedri bey öyle bir açıklama yapmış olabilir. Siyasetin havası ısınıyor herkes bir pay çıkartmaya çalışıyor. Biz o tür açıklamalar yapmıyoruz” dedi.
KOCAOĞLU'NA GÖNDERME YAPTI 
Başkan Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir’de AK Parti’nin oylarını ikiye katladık” sözlerine ise, “Kendisi katlama işleriyle, origami ile  uğraşıyor galiba. Halkın otoritesi üzerine kimse oynama yapamaz, Partimiz bu zamana kadar ki en yüksek oyu alacak” diye konuştu. Delican sözlerini şöyle sürdürdü, “Kılıçdaroğlu nerede. açıkladığı projelerde İzmir’le ilgili hiçbir şey yok. Ama Başbakanımız geliyor ne yapılacaksa yerinde yapıyor.  İzmir’de bundan sonra 2 genel başkan var. Biri başbakan. Onlar sadece hayallerinde başbakanlıkla uğraşırlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.