Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’e bir onur daha

İzmir’e bir onur daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından “Avrupa Şeref Plaketi Ödülü”ne layık görüldü.

  • Ege Postası
  • 20.04.2014 - 09:51
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası üyelikleri, kardeş kent ilişkileri, Avrupa Birliği (AB) proje ortaklıkları, AB kapsamında düzenlenen etkinlikleri ve diğer uluslararası faaliyetleri dolayısıyla Avrupa Konseyi tarafından 2014 yılı Avrupa Şeref Plaketi Ödülü’nü almaya hak kazandı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi ile bu komiteye bağlı Avrupa Ödülü Alt Komitesi tarafından seçilerek verilen ödülün, İzmir’in uluslararası  tanınırlığına ve yeni işbirliklerinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
 
Ödülün kapsamı
Türkiye’nin 1949 yılından bu yana üyesi olduğu Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana bir ödül programı uyguluyor. Buna göre, yabancı belediyelerle kardeş kent ilişkileri kuran ve Avrupalı ortaklarıyla ilişkilerini geliştirmek amacıyla çok geniş yelpazeyi kapsayan faaliyetlerde bulunan belediyelere Avrupa Konseyi tarafından farklı kategorilerde ödüller veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın çeşitli coğrafyalarında sahip olduğu kardeş kentler ile dönem dönem çeşitli çalışmalar yapılıyor, görüş alışverişinde bulunuluyor.
 
Uluslararası alanda aktif bir belediye
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemde öne çıkan uluslararası çalışmalardan bazıları şöyle:
- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklığında kurulan İZBAN, ulaşım sektöründe dünyanın en büyük kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “En İyi İşbirliği” kategorisinde birinciliğe layık görüldü.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başarılı çalışmaları nedeniyle; merkezi Londra'da bulunan City Mayors Foundation (Şehir Belediyeleri Vakfı) tarafından 2012 Aralık’ta “Ayın Belediye Başkanı” seçildi.
- İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC), “Belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre” dalında en iyi uygulama ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı projesine verdi.
- Kadına yönelik çalışmalarıyla örnek olan İzmir, Birleşmiş Milletler tarafından 2010 yılında “Kadın Dostu Kent” seçildi.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, “90 Dakika Sistemi” ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından  ödüllendirildi.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Coğrafi Altyapı Bilgi Sistemi (CABS), Amsterdam'da düzenlenen 2011 yılı Bentley Uluslararası Yaratıcılık Ödülleri yarışmasında büyük ödüle layık görüldü
- İzmir Büyükşehir Belediyesi, kardeş kenti Volgograd Belediyesi (Rusya) ve Dijon (Fransa) Belediyesi ile birlikte yürütülmek üzere “Divanet” isimli proje geliştirdi, bu proje ile Uluslararası Yaşlılık Federasyonu (IFA) “Yaşlı Dostu Yenilik Yarışması”nın “Yaşlı Dostu Kent veya Toplumun En İyi Gelecek Vizyonu” kategorisinde ödül kazandı.
25 “kardeş” kentle diyalog
Halen 25 yabancı kentle “kardeş kent” diyoloğunu sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Dünya Haller Birliği (WUWM), Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA), Hareketli Şehirler Ağı, Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı, Avrupa Kentler Birliği Ağı (EUROCITIES), İslami Başkentler ve Kentleri Birliği (OICC), Akdeniz Kentler Birliği (MEDCITIES), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ile Balkan Kentleri Ağı’na üye.
2007-2014 yılları arasında diğer hibe fonlarının yanı sıra, 5 Avrupa Birliği projesinde lider/ortak olarak yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda 4 ayrı Avrupa Birliği projesinde yürütücü ortaklar arasında bulunuyor. İzmir’in yerel yönetimi, Eurodesk Temas Noktası olarak da faaliyet göstererek yüz yüze,  telefon, e-posta ve toplantılar yoluyla gençleri Avrupa fırsatları konusunda bilgilendiriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.