Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’e “alışveriş” dopingi

İzmir’e “alışveriş” dopingi

İzmir’de fuar coşkusuna alışveriş festivali de eklendi. 31 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında Kemeraltı ve Karşıyaka çarşılarında “İzmir Alışveriş Festivali” gerçekleşecek. Festival, İzmirliler’e gece geç saatlere kadar indirimli fiyatlarla alışveriş yapma imkanı sağlarken, kent ekonomisine de katkı koyacak. Çarşılar ünlü mankenlerin defileleri ve Can Bonomo konseri ile renklenecek. Fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı, alışveriş yapan vatandaşlarla moda fotoğrafları çekimi yapacak.

  • Ege Postası
  • 11.09.2012 - 14:28

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konak Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile 31 Ağustos – 9 Eylül 2012 tarihleri arasında Karşıyaka ve Kemeraltı çarşılarında “İzmir Alışveriş Festivali” düzenlenecek. İzmir Enternasyonal Fuarı ile aynı günlerde düzenlenecek festival sayesinde çarşılarda alışverişin canlanması ve kent ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor. Festivalin protokol imza töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi’nin katılımıyla İzmir Sanat bahçesinde gerçekleşti. Protokol imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentteki ticareti geliştirmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “Kemeraltı’nda 4. etap düzenleme çalışmalarını bitirdik. 5. etap için İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay bekliyoruz. 5. etabın hayata geçmesi ile birlikte 150 – 200 dükkanın cephesi aslına uygun olarak restore edilecek. İkiçeşmelik ve Kemeraltı bölgesinin güzelleştirilmesi İzmir’in ileriye dönük ticaret durumunu da değiştirecektir” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde İzmir iş dünyasının desteği ile Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret Anonim Şirketi (TARKEM) kurulacağını ve bu şirketin tarihi değeri olan eski binaları satın alıp restore edeceğini vurgulayan Aydoğan, şöyle devam etti;

 “Amacımız Kemeraltı’nın arkasındaki büyük hanların restore edilmesi. Bu şirketin ileriye dönük güzel işler yapacağına inanıyorum. Tarihi değeri olan eski binalar satın alınarak restore edilecek ardından ya satılacak ya da kiralanacak. Amacımız Agora’da tarihi tiyatroyu ortaya çıkarmak, İkiçeşmelik ve Kemeraltı düzenlemeleri ile kentte alışverişin, turizmin ve ekonominin canlanmasını sağlamak. Bu festivalin bu anlamda ses getireceğine, kentte hareketlilik yaratacağına inanıyorum”.

Esnafın yüzü gülecek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, çarşıları aktivite merkezi haline getirmek için bu festivali hayata geçirdiklerini söyleyerek, kendilerine destek veren İzmir Büyükşehir, Konak ve Karşıyaka belediyelerine teşekkür etti. Eskinazi, bu festivalin 13 Şubat tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek büyük moda etkinliği için bir başlangıç olacağını söyledi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Kemeraltı ve Karşıyaka çarşılarında alışverişi canlandırmak ve fuara gelen ziyaretçilerin bu çarşıları ziyaret etmesini sağlamak istediklerini belirtti. Mutlu, festivalin işlerin durgun olduğu bir dönemde festivalin alışverişi canlandıracağını ve esnafa katkı sağlayacağına işaret etti.

İzmir’den AVM mesajı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, festivale emeği geçenlere teşekkür ederek, festival sayesinde çarşı esnafının yüzünün güleceğini ve AVM’lerin karşısında dik durabileceğini söyledi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kentteki birlik ve beraberliğin İzmir’in geleceği açısından önemine değinerek, AVM çılgınlığına karşı bu festivalin İzmir’den Türkiye’ye esnaf dostluğu merkezi olarak coşkulu bir mesaj vereceğini ifade etti.

Festival kapsamında Kemeraltı ve Karşıyaka çarşılarındaki etkinlikler

Festival kapsamında etkinlikler saat 10.00’da başlayacak ve gece 23.00’e kadar devam edecek. Festivale katılan mağazalar saat 23.00’e kadar açık kalarak vatandaşlara geç saatlere kadar alışveriş yapma şansı sunacaklar. Alışveriş Festivali’nin açılış gala defilesi, Konak Meydanı’nda 3 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek. Duygu Akdeniz ve Kenan Ece’nin sunuculuğunu yapacağı defilede Tülin Şahin, Didem Soydan, Selda Car, Ebru Öztürk gibi tanınmış mankenler podyuma çıkacak. Etkinlikler kapsamında 4 Eylül Salı günü Karşıyaka Çarşı’da Can Bonomo sahne alarak konser verecek. Kemeraltı’nda 5 Eylül Çarşamba günü Eda Taşpınar ile “stil danışmanlığı” söyleyişi gerçekleşecek. 6 Eylül Perşembe günü ünlü fotoğraf sanatçı Nihat Odabaşı, Kaşrıyaka’da alışveriş yapan vatandaşlarla moda fotoğrafları çekimi yapacak. 8 Eylül’de ise yine Karşıyaka’da tanınmış mankenlerin katılımıyla defile gerçekleşecek. Festival’de 9 Eylül coşkusu da yaşanacak. Hem 9 Eylül İzmir’in kurtuluş yıldönümü hem de İzmir Enternasyonal Fuarı kapanış kutlamaları nedeniyle Karşıyaka ve Kemeraltı’nda festival kapanış partileri düzenlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.