Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e 'Haşhaşilerin başkenti' diyen AK Partili İçten'e duble tepki

İzmir'e 'Haşhaşilerin başkenti' diyen AK Partili İçten'e duble tepki

Twitter adresinden 29 maddelik ‘İzmir notları’ paylaşan ve kentte yaşam tarzından yerel iradeye kadar uzanan birçok konuda açıklamalar yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten’e parti içinden ve CHP’den tepki geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yazılı açıklama yaptı, ‘Mesnetsiz ve haksız açıklamalar’ ifadesini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Bugüne kadar İzmir’e bir çok olumsuz sıfat yüklediler. Bir “Haşhaşi” kalmıştı! Onu da söylemişler... Yazık, çok yazık!” ifadelerini kullandı. İzmir'e 'Haşhaşilerin başkenti' diyen AK Partili İçten'e

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 19:45
EGE POSTASI  - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmir ziyaretinde kentle ilgili izlenimleri Twitter’dan paylaşması İzmir’de gündeme oturdu. İzmir’de hemşeri dernekleri ziyaretleri ve adayların çalışmalarına katılan İçten,  29 maddelik “İzmir’den notlar” isimli açıklamalar dizisi paylaştı.

"AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'den şok İzmir tweetleri!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"HAŞHAŞİLERİN BAŞKENTİ"
İçten’in Twitter’dan  "CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek. İzmir boşanma oranının en yüksek olduğu il neden acaba ", "Haşhaşilerin başkenti İzmir, neden acaba'" derken sosyal medya sallandı. İçten’in sözleri Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı da kızdırdı.

DELİCAN’DAN AÇIKLAMA: KURUMSAL DEĞİL
Delican, yazılı olarak şu açıklamayı yaptı;
“24. dönem Diyarbakır Milletvekili Sayın Cuma İçten tarafından yapılan açıklamalar partimizin kurumsal bir açıklaması değildir.Sayın İçten’in değerlendirmeleri şahsidir ve kendisini bağlar. Genel seçim sürecinde İzmir’de yapmış olduğu üç günlük ziyaretlerden sonra yaptığı değerlendirme öncesinde, keşke AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak tarafımıza sormuş olsaydı.Kendisine anlatır, yanıldığı noktaları düzeltirdik. Açıklamalarını ayrıca talihsizlik olarak görüyoruz.İzmir’de hizmet konusunda yerel yönetimlerin eksiklikleri olsa da İzmir, özgürlükler ve kişi hürriyeti açısından son derece önemli bir kentimizdir. İzmirli hemşerilerimizin yaşam tarzı hiç kimseyi ilgilendirecek bir konu değildir.Yaptığı mesnetsiz ve haksız açıklamalar bir İzmirli olarak tarafımızı son derece üzmüştür."

KOCAOĞLU: YAZIK ÇOK YAZIK
İzmir’i ve İzmirliler’i yaşam tarzı üzerinden sert sözlerle eleştiren AK Partili İçten'e bir sert tepki de Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’ndan geldi. Başkan Kocaoğlu Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Bugüne kadar İzmir’e bir çok olumsuz sıfat yüklediler. Bir “Haşhaşi” kalmıştı! Onu da söylemişler... Yazık, çok yazık!” ifadelerini kullandı.

İÇTEN’DEN YENİ MESAJLAR
 
Gelen tepkiler üzerine  İçten’den yeni mesajlar geldi. 29 mesajla zehir zemberek İzmir açıklamaları yapan İçten, 30.mesajdan sonra güvence verdi! İçten yaşam tarzı vurgusu yaparak AK Parti’nin bu konuda en büyük güvence olduğunu söyledi.

İŞTE O TWETLER
 
30- İzmir'den notlar;
AK Parti 13 yıldır iktidarda ve hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedi. Aksine farklı yaşam tarzların teminatıdır

31-İzmir'den notlar;
Tüm bu tespitlerin Ak partinin özel yaşama ne kadar saygı gösterdiğinin bir delilidir.

32- İzmir'den notlar;
Ak parti din dil ayrımı yapmadan Edirne'den İzmir'den Van'a herkesin özel yaşamını yaşadığı alanlar oluşturmuştur.
 
33- İzmir'den notlar;
Biz bunları yaparken CHP ve HDP kendisi gibi düşünmeyen ve yaşamayanlara hayat hakkı tanımadığın bu notlar alındı

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.