Dolar 32,5104
%-0.11
Euro 34,7859
%-0.23
Altın 2.423,890
%-0.26
Bist-100 9.742,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Selanik'e hem uçak hem de feribot müjdesi

İzmir'den Selanik'e hem uçak hem de feribot müjdesi

YUNANİSTAN'ın Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos, Haziran ayında İzmir- Selanik uçak seferlerine başlayacaklarını söyledi. Konuk Başkan, İzmirliler'i 'su, şarap ve mermer kenti' dediği Drama'ya davet etti.

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 16:17
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan'ın Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos ve beraberindeki heyeti ağırladı. Demirtaş, Mayıs ayı sonunda yolcu ve araç taşıyan bir feribotun İzmir- Selanik seferine başlayacağını söyledi. Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos, Drama'nın en büyük finans şirketine sahip bir ekonomist olduğunu belirterek, İzmirliler'i su, şarap ve mermer kenti olarak anlattığı Drama'ya davet etti. Hristodoulos Mamsakos şöyle konuştu: 

“Drama'ya gelirseniz su, lezzetli şaraplar ve güzel yemeklerle memnun ayrılırsınız. Yedi şarap imalathanemiz var. Şarabı dünyaya ihraç ediyoruz. Mermer de ihraç ediyoruz. Dünya mermer ihracatında yüzde 11'lik payımız var. Yunanistan'da muazzam ormanlık alanımız var. Yunanistan ormanlarının yüzde 12'si bölgemizde. Çok sayıda sera var. Bütün Avrupa'ya domates ve biber ihracatı yapıyoruz". 

Demirtaş'ı Noel Baba'nın köyüne davet eden Hristodoulos Mamsakos, “Drama'daki bu köyde Aralık ayının ikinci haftasında festival düzenleniyor. Çocuklarınız ve torunlarınızla gelin. Hiçbir zaman yaşamayacağınız bir tecrübe yaşacaksınız" dedi. İzmir ile kültür, turizm ve ticaret alanında bu ilişkilerin geliştirilmesini isteyen Hristodoulos Mamsakos, Haziran ayına Astra Havayolu şirketinin İzmir- Selanik arasında uçak seferine başlayacağını belirterek, “İzmir'le ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Drama su kenti. Çok güzel otelleri var kış tatili destinasyonu. Rafting, dağcılık ve doğa yürüyüşleri yapılabilecek bir yer. Selanik- Kavala ve Drama çok iyi bir destinasyon" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.