Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen tek ilçe başkanı istifa etti

İzmir'den Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen tek ilçe başkanı istifa etti

​CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı 7 ilçe yöneticisiyle birlikte istifa etti. Milletvekili adayı olacağını açıklayan Baratalı, "Milletvekili adaylığı için zaten iki ay sonra istifa edecektim. O zaman ilçede kongre yapılmayacaktı. Bunun da önünü açtık" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 16:43
EGEPOSTASI - CHP'de 18’inci Olağanüstü Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek metnine İzmir'de imza atmayan tek ilçe başkanı olan Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, yedi yöneticiyle birlikte istifa etti.
Eski İzmir Milletvekili Bülent Baratalı’nın, yedi yıldır Urla’da CHP İlçe Başkanlığı yapan oğlu Yusuf Baratalı, milletvekili adayı olacağını belirterek, "2008 yılının başından beri Urla’da çok güzel ve ciddi çalışmalar yaptık. Partimizi iyi noktalara taşıdık. Yerel ve genel seçimlerde, referandumda ve cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye ortalamasının üzerinde oylar aldık. Yedi yılın sonunda insanlarda yorgunluk oluyor. Partinin önünü açmak, yeni insanları siyasete katılımlarını sağlamak ve demokrasiyi işletmek için yönetim kurulu üyelerinin bir bölümü ile istif ettik. Hukuken yönetim düştü. Tüzüğe göre Genel Merkez olağanüstü kongre yapacak. Milletvekili adaylığı için zaten iki ay sonra istifa edecektim. O zaman ilçede kongre yapılmayacaktı. Bunun da önünü açtık" dedi.

 KRİZ YAŞANMIŞTI
Yerel seçimde belediye başkan adaylığına hazırlanan Yusuf Baratalı, daha sonra bu kararından vazgeçmiş babası Bülent Baratalı aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Yusuf Baratalı, aday gösterilip seçimi kazanan Başkan Sibel Uyar’la uyum sorunu yaşadı. En son Baratalı’nın belediyenin ruhsat vermediği bir restoranda örgüt yemeği düzenleyeceğini bildirmesi üzerine Bşakan Uyar, "Ben oraya gitmem" demişti. Aradaki gerginlik, il yönetiminin örgüt yemeğini iptal etmesiyle son bulmuştu.
 
MYK KARAR VERECEK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ İstifalar bize geldi. Uzun süredir uyumsuzluk vardı ilçe yönetiminde. Doğrusunu yapmışlar bence. Baratalı milletvekilliği aday adaylığı düşünüyordu. Daha önceden istifa etmiş oldu. MYK kayyum atayacak. Daha sonrasında kongre mi yapılacak, atamamı yapılacak onun kararı MYK tarafından verilecek” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.