Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den İhsanoğlu geçti! Gün boyu neler yaşandı'

İzmir'den İhsanoğlu geçti! Gün boyu neler yaşandı'

İzmir, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ağırladı.CHP ve MHP tarafından ‘çatı’ aday olarak gösterilen İhsanoğlu, gün boyu çeşitli ziyaretlerin ardından İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen iftara katıldı. İhsanoğlu, İzmir’in gelişmişlik sembolü olduğunu ifade etti, “Aziz İzmir’de Aziz İzmirlilerle birlikte olmak eşim ve benim için şereftir” dedi. İhsanoğlu konuşmasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yaptı, “ Yurtta sulh cihanda sulh” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 21:53
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için ‘çatı’ aday gösterdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kampanyası çerçevesinde İzmir’e geldi. İhsanoğlu gün boyu çeşitli ziyaretler gerçekleştirdikten sonra, İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen ve yaklaşık 4 bin kişinin yer aldığı iftara katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

"GÜN BOYU NELER YAŞANDI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

HAVALİMANINDA KARŞILAMA
Cumhurbaşkanı adayı Prof Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu öğle saatlerinde İzmir’e geldi.Eşi Füsun Hanım'la birlikte gelen  İhsanoğlu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan seçim otobüsüyle ayrıldıktan sonra Karabağlar, Konak ve Karşıyaka’da şehir turu yaptı. İhsanoğlu ilk olarak Zübeyde Hanım’ın mezarını ziyaret etti, daha sonra Latife Hanım Köşkü’nde basın toplantısı düzenledi. Halka açık gerçekleşen basın toplantısında İhsanoğlu, “Sandığa gidin” çağrısı yaptı. İhsanoğlu daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti, Başkan Aziz Kocoağlu’yla basına kapalı 15 dakika görüştü. İhsanoğlu, iki saatlik istirahattan sonra Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde kentteki STK temsilcileri,iş adamları, oda başkanları ve rektörlerle bir araya geldi.


4 BİN KİŞİLİK İFTAR
İhsanoğlu’nun İzmir’deki son durağı Tarihi Havagazı Fabrikası oldu. İhsanoğlu, İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) tarafından düzenlenen iftara katıldı.Yaklaşık 4 bin kişinin yer aldığı iftara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, PM üyeleri, CHP, MHP, BTP, DP ve DSP il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

KALKAN VE İŞBİLEN’DE YER ALDI
İftara AK Parti’den istifa ederek Bağımsız Milletvekili olan İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan,  Gazeteci Uğur Dündar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel,DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK EGE Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, EGE Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan gibi isimlerde katıldı.
İftarda İzmir Semazen Topluluğu sema gösterisi yaptı. İhsanoğlu’nun tanıtım filmi izlettirildi.


AZİZ İZMİR
Konuşmasına “Aziz İzmir’de sizlerden birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” diyerek başlayan İhsanoğlu, İzmir’in gelişmişlik sembolü olduğunu ifade etti. İhsanoğlu, “ Demokrasi yolunda atılmış en önemli adımdır İzmir…Aziz İzmir’de Aziz İzmirlilerle birlikte olmak eşim ve benim için şereftir. Siz çok önemli yolculuklar başlattınız. Düşman burada denize atıldı. Cumhuriyetin temelleri burada atıldı. Çok partili hayat burada başladı. Türkiye’de çoğulcu demokrasinin yeniden canlanması yolculuğu buradan başlayacak. İzmir Ege bu doğrultuda en büyük desteği verecektir”dedi.

DEVLETİN SİGORTASI ATARSA…
Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden İhsanoğlu, “ Ülkemizin birlik beraberliğini tehdit eden çok faktörler var. Yurtdışından tehditler var. Şehitlerimiz oluyor. Başka ülkelerde insanlarımız kaçırılıyor. İtibarımız sarsılıyor. Önemli bir eşikteyiz. Yol ayrımı var önümüzde. 10 Ağustos’ta Türkiye huzurdan yana mı huzursuzluktan yana mı kararını verecek. Türkiye’nin huzur içinde ekonomisini büyütmeye ihtiyacı vardır. Cumhurbaşkanı makamı problem çözen  makamdır. Sorun yaratan makam değildir. Devletin sigortasıdır. Devletin sigortası atarsa devlet çöker. O yüzden birlik bütünlüğü sağlayacak cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Büyük aile reisi gibi herkesi sevecek birine ihtiyaç var” dedi.


YURTTA SULH CİHANDA SULH
İhsanoğlu konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle bitirdi. İhsanoğlu, “Bu memlekette Atatürk’ün dediği gibi “yurtta sulh cihanda sulh”e ihtiyacımız var. Bu millet zekidir. Tüm zorlukların üstünden gelmiştir. Türkiye zorlukların üstesinden gelecektir”dedi.


GERGİNLİK YAŞANDI
İhsanoğlu konuşmasını yaptıktan sonra, İSTÖP Başkanı Mehmet Aydoğan, teşekkür plaketi verdi. İhsanoğlu kürsüden inerken, 3 kadın pankart açmak istedi ancak korumalar müdahale etti. Halk Evleri üyesi olduğu öğrenilen 3 kadın  direterek  kürtaj karşıtı pankartlar açarak İhsanoğlu'nu protesto etti. Görevliler  tarafından alandan uzaklaştırılmak istenen kadınlar  Havagazı Farbrikası'ndaki özel güvenlik görevlilerince tesis dışına çıkarıldı.Kapı önünde bir süre daha parti yöneticileriyle sözlü tartışma yaşayan kadınlar gözaltına alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.