Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Balıkesire dost eli

İzmir'den Balıkesire dost eli

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 20 bin Balıkesirliyi temsil eden Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, Balıkesir’in Balya ilçesinde bulunan Koyuneri İlköğretim Okulu’na yardımlarına aralıksız devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 11.09.2013 - 15:32
Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz ile birlikte Koyuneri İlköğretim Okulu’na ziyaret eden Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Uzun, okulun anaokulu bölümünde kullanılmak üzere eğitim araç gerek ve oyuncak yardımında bulundular. Oyuncakların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN’dan temin edildiğini söyleyen Dernek Başkanı Uzun “Bu destekler için hem İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’ya okula daha önce yardım ve desteklerinde bizi yalnız bırakmayan Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’a VE bu çalışmada her zaman irtibatını kesmeyen. Okulun sorunlarıyla ilgilenip bu projede büyük rolü olan balya belediye başkanımız Dündar Cengiz e Balıkesirliler adına yönetim kurulu adına sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.
Balıkesirliler eğitim kültür ve sosyal dayanışma Derneği olarak hayır severlerimiz ile birlikte desteklerinin süreceğini kaydeden Erkan Uzun, okulun daha eksiklerinin olduğunu yardım etmek isteyenlerin katkılarını beklediklerini smylerken şu anda bu tadilatın köy halkı ile yapıldığını dile getirdi.Daha önce Bayraklı Belediyesi’nden Balya Belediyesi’ne iki hibe araç yardımı aldıklarını hatırlattı. Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz ve Koyuneri Köyü Muhtarı Yusuf özmen ile birlikte eğitim setlerini okul müdürü Nail Güçarslan’a teslim eden Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz dernek olarak yardımlara aracılık yapıyoruz. Bize yardım için ulaşan Balıkesirlilerle İzmirlileri bir araya getiriyoruz. İki kent arasında köprü görevi görüyoruz. İzmir’de özellikle Bayraklı’da 20 bine yakın hemşehrimiz yaşıyor. Daha önce de ilçemizde yaptığımız etkinlik ve şenliklerle İzmir’deki Balıkesirlileri bir araya getirmiştik. Bu konudaki çalışmalarımıza gayretle devam edeceğiz”.
Erkan Uzun, “İnsanlarımızı dernek çatısı altında bir araya getirmek için bu yola çıktık. Genç ve dinamik bir yönetim oluşturduk”dedi. Dernek olarak İzmir'de yaşayan Balıkesirliler'in iyi ve kötü günlerinden yanlarında olacaklarını, eğitim ve sosyal etkinliklere önem vereceklerini aktaran Uzun, “Bayraklı İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olmasına rağmen yeterli hizmeti alamıyor. Biz genel ve yerel yönetimle koordinasyonu sağlayarak insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeye çalışacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.