Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki YDG- H operasyonununda flaş gelişme

İzmir'deki YDG- H operasyonununda flaş gelişme

İZMİR'de, yaşanan terör olayları sonrasında gözaltına alınan ve bölücü terör örgütü PKK üyesi ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları ve bir sol örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan toplam 31 kişiden 9'u tutuklandı. İzmir'de üç ayrı terör operasyonunda son durum

  • Ege Postası
  • 29.07.2015 - 10:43
İZMİR- İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin PKK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'nde ve Narlıdere İlçesi'nde geçen cumartesi günü, özel harekat polisleri ile hava destekli yaptığı operasyon sonucu terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları, iddiasıyla 2'sinin yaşı 18'den küçük toplam 24 kişiyi gözaltına aldı. Polisin, şüphelilerin adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ile terör örgütü PKK'nın sözde bayrakları ele geçirdiği açıklandı. Yaşları 18'den küçük Ş.B ve N.Y'nin Menemen, Buca ve Narlıdere ilçelerinde orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi. Şüphelilerle birlikte bidon içinde 2.5 litre benzin, 4 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler de ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları, kentte düzenlenen izinsiz gösteriler ile şiddet eylemlerini organize ettikleri, Narlıdere'de belediye otobüsünü yaktıkları da açıklandı. Çiğli İlçesi'nde de geçen pazartesi günü, sol bir terör örgütüne yönelik oparsyon düzenleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 7 kişiyi gözaltına aldı. 

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyette işlemleri tamamlanan 31 kişiden 16'sı İzmir Adliyesi'ne, 7'si Karşıyaka Adliyesi'ne, 8'i de Menemen Adliyesi'ne sevk edildi. İzmir Adliyesi'ne sevkedilen zanlılardan, otobüs yakma olayına karıştıkları iddia edilen Allahverdi E., Hasan Y. ve Serdar A., Karşıyaka Adliyesi'nde CHP Çiğli üyesi olduğu belirtilen Ümit S., Menemen Adliyesi'nde D.Ö., G.Y., H.A., F.Ö. ve K.Ç. tutuklandı. Üç ayrı operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan toplam 9 kişi tutuklanırken, diğer 22 kişi ise savcılık ve nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

BELEDİYE OTOBÜSÜ YAKAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda bölücü terör örgütü PKK ve sol örgüte mensup gözaltına alınan ve Narlıdere'deki belediye otobüsünü yaktıkları gerekçesiyle İzmir Adliyesi'ne sevk edilen 16 kişiden 8'i savcılıkta ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.  

İzmir'in Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları, kentte düzenlenen izinsiz gösteriler ile şiddet eylemlerini organize ettikleri iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 2'si yaşı 18'den küçük 8 kişi savcılıktaki ifadelerinden sonra tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.


CHP MİLLETVEKKİLERİ TUTUKLAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İzmir İl binasında İl Başkanı Bedri Serter'in yanı sıra İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Zeynep Altıok Akatlı ve Kamil Okyay Sındır da katıldığı dün (salı) yapılan basın toplantısında CHP üyesinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Milletvekili Mustafa Balbay, “Bir milletvekili ziyaretinde terör faaliyeti gibi önlem alınıyor. Ve o ziyaretin sabahı 7 arkadaş gözaltına alındı. O arkadaşlardan 6'ı CHP'li'dir. Buradan soruyoruz o arkadaşlarımızın suçu nedi? Bu operasyonlarda bilgi almak istiyoruz. Hangi eylemleri gerçekleştireceklerdi" dedi. IŞİD'i protesto eden Mesut K., Serdar Ç., Taylan E., Ertanç A., Tuncer E. ve Ümit S.'nin CHP üyesi olduklarını belirten Balbay, "İfadelerinde ailelerinin de CHP üyesi olduğunu söylemişler. Buna rağmen haklarında verilen tutuklamaya sevk kararı adaletin katlidir. Kamuoyunun önünde bu karara imza atan savcılara soruyorum, IŞİD canavarını protesto etmek ne zaman tutuklanma gerekçesi old? Ümit S., tutuklanırken, diğer 5 üyemiz serbest bırakıldı" dedi. 

ÇIRAY'DAN YAZILI AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yazalı bir açıklama yaparak, başta Suruç saldırısı olmak üzere IŞİD terörünü protesto eden CHP'li gençlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

SİZ IŞİD'LE UĞRAŞIN CHP’Lİ GENÇLERLE DEĞİL

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray başta Suruç Katliamı olmak üzere IŞİD terörünü protesto eden CHP’li gençleri gözaltına alınmasına büyük tepki gösterdi.  ‘IŞİD, bütün medeni dünyanın kendilerine karşı en hayati tehdit olarak kabul ettikleri radikal terör örgütüdür. Kendi sapık ve kanlı sözde İslam anlayışını Ortadoğu coğrafyasına hakim kılmak için akla hayale sığmayan bir vahşeti gözü dönmüş bir şekilde hayata geçirmektedir.’ diyen Çıray ‘IŞİD’in  sınırsız vahşiliğine Suriye ve Irak’ta dehşetle tanık olduğumuzu’ vurguladı.  Çıray IŞİD tehlikesinin büyüklüğüne şu sözlerle dikkat çekti: ‘Kafa kesen, canlı canlı insan yakan IŞİD barbarlığı insanlığımızı ve büyük medeni değerleri yok etmeyi hedeflemektedir.

IŞİD SOSYAL MEDYAYI KULLANARAK MİLİTAN DEVŞİRİYOR

Ne yazık ki bilişim teknolojilerindeki muazzam gelişmeler sosyal medyanın bu sapkın örgüt tarafından kanlı hedefleri için kullanılmasını kolaylaştırmıştır. IŞİD Barbarları  sosyal medyayı sadece etkili bir propaganda aracı olarak değil, özellikle Batı dünyasında hallerinden çeşitli nedenlerle memnuniyetsizlik duyan Müslüman gençlerden cinayet çeteleri ve mangaları devşirmek için de kullanmaktadır.” Bu olgunun Türkiye  için ölümcül bir tehdit haline geldiğine dikkat çeken Çıray, özellikle belli şehirlerimizde yuvalanmış genç IŞİD hücrelerinin ortaya çıktığını ifade etti. “HDP’nin Seçim öncesi Diyarbakır’da düzenlediği mitingin kana bulanmasının ve Suruç’taki canlı bomba katliamını IŞİT barbarlığının Türkiye için ne ölümcül bir tehdit olduğunu somut bir şekilde kanıtladı” diye devam eden Çıray, ‘işte İzmirli genç CHP’liler bu tehdide karşı uyarıda bulunmuşlar, Türkiye gençlerinin ŞİT barbarlığına geçit vermeyeceklerini deklare etmişlerdir’ dedi.

İZMİRLİ GENÇLER TAKDİRLE KARŞILANMALI

Çıray tepkisini şu cümlelerle noktaladı: ‘İzmirli genç CHP’lilerin gerçek bir demokraside tamamen meşru olan protesto ve uyarma haklarını kullanmaları takdirle karşılanması gerekirken, adeta bir terör örgütü üyesi gibi gözaltına alınmış olmaları son derece üzücü ve kınamayla karşılanması gereken bir olaydır. Özelde İzmir’in genelde Türkiye’nin son iki yüz yıldır takip ettiğimiz evrensel modernleşme sürecinde sahip çıktığı büyük medeni ve insani değerlerin adeta inkarıdır. Ben bu yanlıştan en kısa sürede dönüleceğine ve tutuklanan gencimizin ilk duruşmasında özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum. Bu hukuksuzluğun takipçisi olacağım ve yapılan haksızlıktan mağdur olanların mağduriyetlerinin telafisi için elimden geleni yapacağım. Bunu evrensel medeniliğin değerleri temsilcisi olan İzmirli hemşerilerime karşı bir görev borcu  biliyorum.’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.