Dolar 32,2757
%-0.19
Euro 34,7893
%-0.06
Altın 2.411,780
%0.76
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki taş ocağı davasına onlarda müdahil olacak

İzmir'deki taş ocağı davasına onlarda müdahil olacak

Taş ocakları davasına dağcılar da müdahil olacak

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 13:27
İZMİR'in Menderes İlçesi'ne bağlı Karakuyu Mahallesi yakınlarında kurulması planlanan taş ocaklarına karşı yöre halkının verdiği mücadeleye sivil toplum örgütlerinin desteği artıyor. Genel merkezi İzmir'de bulunan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, mahalleye dönüşen Karakuyu köyünün 600 metre uzağına kurulması planlanan taş ocakları davasına müdahil olarak katılmanın planlandığını açıkladı. 

Karakuyu'ya ziyaret düzenleyerek köylülerden ve muhtardan süreç hakkında bilgi alan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi yaklaşık 200 kişi, taş ocaklarının kurulacağı bölgeye yürüyüş düzenledi. Dağcılar, ardından Torbalı sınırları içerisinde bulunan taş ocakları bölgesini gezerek, çevreye verdikleri zararları fotoğraflarla belgeledi. Maden ocaklarının vahşi üretiminin doğayı katlettiğini belirten Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Orhan Kozan, dava sürecine dahil olacaklarını ifade etti. Köyün sadece 600 metre uzaklığına maden sahası kurulmasına bir anlam veremediklerini söyleyen Kozan, “Fıstık çamlarıyla, zeytin ağaçlarıyla kaplı bu güzel ve verimli arazinin göz göre göre yok edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bizler her hafta sonu doğaya çıkan insanlarız. Doğanın tüm güzelliklerinden ve nimetlerinden bizler de faydalanıyoruz. Bu yüzden Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak Karakuyu köyü halkının yanında yer alıyoruz. Bu sadece sözde kalmayacak ve davaya biz de müdahil olacağız. Avukat arkadaşlarımızla görüştük. En kısa sürede davadaki yerimizi alacağız" diye konuştu. 

Türkiye'nin en önemli gücü olan tarım arazilerinin son yıllarda hızla yok edildiğine vurgu yapan Orhan Kozan, "Türkiye'nin neresinde olursa olsun yöre halkının desteklediği bütün haklı çevre mücadelesinin içerisinde olcağız. Gerekirse biz de kulüp olarak davalara müdahil olacağız" diye konuştu.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün sürecin başından bu yana köy halkına destek olduğunu belirten Karakuyu Muhtarı Mustafa Coşgun da, “Bu taş ocakları açılırsa bizim hayatımız biter. Hem geçim kaynağımız olan zeytinlikler ve fıstık çamlarını, hem de sağlığımızı kaybedeceğiz. Mahkeme devam ediyor. Bu safhada doğa severlerin de davaya müdahil olması gücümüze güç kattı, bizlere moral verdi" dedi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.