Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki iki ayrı FETÖ operasyonunda 42 kişi tutuklandı

İzmir'deki iki ayrı FETÖ operasyonunda 42 kişi tutuklandı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgüte ait gaybubet evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 54 şüpheliden 27'si tutuklandı. Öte yandan İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerince polis memurluğundan komiser yardımcılığına yükselme sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 29 şüpheliden 15'i tutuklandı. İzmir'deki iki ayrı FETÖ operasyonunda karar

  • Ege Postası
  • 07.03.2020 - 12:25

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) ait 82 gaybubet evine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen hakim, asker ve polislerin de bulunduğu 54 şüpheli gözaltına alındı. Sorgularının ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerden 27'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan şüpheliler için 4 Mart Çarşamba günü operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen 82 gaybubet evine eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 54 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, elektrik süpürgesinin çöp haznesini açan ekipler, zarflanmış 150 bin TL, 10 bin 205 euro ve 25 bin 457 dolar ele geçirdi. Yapılan aramalarda, haberleşme ve veri aktarımı sağlamak amacıyla özel program yüklenen 69 tablet ve cep telefonu, 39 ankesör kartı, örgütün 'himmet' aldığı isimlerin bulunduğu liste ile çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 27'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 15'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 27 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir merkezli komiser yardımcılığına geçiş sınavı operasyonunda 15 tutuklama

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerince polis memurluğundan komiser yardımcılığına yükselme sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 29 şüpheliden 15'i tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 4 Mart Çarşamba günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 29 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklandı, 10'u adli kontrol şartıyla olmak üzere diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2009'da yapılan sınavlardaki usülsüzlük iddialarına ilişkin  soruşturma kapsamında İzmir merkezli 5 ilde aralarında bir komiser, 5 eski komiser yardımcısı, bir eski başpolis, ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen bir iş insanı, 4 esnaf, 5 öğretmen, bir muhasebeci, bir banka çalışanı ile İzmir Barosuna kayıtlı iki avukatın da bulunduğu 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, zanlılardan 29'u yakalanmıştı.

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.