Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki Öğretmenevleri sinek avlıyor: Öğretmenler ise alkol yasağına tepkili

İzmir'deki Öğretmenevleri sinek avlıyor: Öğretmenler ise alkol yasağına tepkili

Öğretmenevlerine 2 yıl önce getirilen akollü içki servisi yasağından sonra, İzmir'deki öğretmenevleri boş kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'e bağlı öğretmenevlerinde alkollü içki tüketiminin yasaklanmasıyla, öğretmenevlerindeki çalışanlar boş masaları bekliyor. Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, uygulanan yasağın insanların yaşam şekline müdahale olduğunu savunurken, çalışan elemanların da işsizlikle karşı karşıya kaldığını ifade etti. İzmir'deki Öğretmenevleri sinek avlıyor

  • Ege Postası
  • 23.07.2015 - 13:39
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (TAPDD) 2 yıl önce üniversite, 'Polis Moral Eğitim Tesisleri ve MEB'e bağlı öğretmenevlerine uyguladığı alkollü içki tüketimi yasağı öğretmenevlerinin kar oranı yarı yarıya düşürdü. İzmir'de yasak öncesinde yoğun bir şekilde talep gören öğretmenevleri, bu yasağın ardından sinek avlıyor. 

DENİZ MANZARALI ÖĞRETMENEVİNDE MASALAR BOŞ KALDI
Başta Konak'taki deniz manzaralı Hasan Sağlam Öğretmenevi olmak üzere İzmir'deki öğretmenevlerinde masalar bomboş kaldı. İzmir'in en dolu ve canlı kurumlarından biri olan deniz manzaralı Hasan Sağlam Konak Öğretmenevi'ne gidenlerin sayısı oldukça düştü. Kurum yetkilileri alkollü içki satışının yasaklanmasını duyan müşterilerin şaşırarak masadan kalkıp gittiklerini belirtirken, gelirlerinin yarı yarıya düştüğünü ve düğünler için ayrılan bölümden gelen gelirlerin kurumu ayakta tuttuğunu ifade ediyor. 



"ALKOL KİŞİSEL TERCİHE BAĞLI OLMALIDIR"
İzmir'de 2 yıldır uygulanan yasağın 'yaşam tarzına müdahale' olduğunu savunan KESK'e bağlı Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, "Öğretmenevlerinde alkolün kullanıp kullanmaması kişinin kendi iradesidir. Yaşam şekline müdahale edilmesi kabul edilemez. Dün kendine yapılan bugün başkalarından intikam alırcasına yapma politikasından başka bir şey değildir. Bu yasaklar toplumun her yerine hızla nüfuz etmeye devam etmektedir. Bunların yapılmasının nedeni kendi kafalarındaki düşünceleri diğer insanlara empoze etme çabasıdır" şeklinde tepki gösterdi. 

"ÇALIŞANLAR İŞSİZLİKLE KARŞI KARŞIYA KALDI"
İşler düşünce çalışanların da işsizlikle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Akkan şunları söyledi: "Daha önce alkol satılan ve şimdi ise yasaklanan mekanların müşteri sayısını yüzde 80- 90 azaltığına şahit olmaktayız. Bu durum orada çalışanlarında işsiz kalmasına sebep oluyor. Örnek olarak İzmir Hasan Sağlam Konak Öğretmenevi deniz manzaralı şahane bir tesisken şimdi ise kimsenin gelmediği sadece zorda kalındığında yatmak için kullanılan bir pansiyon haline dönmüştür." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.