Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki IŞİD zanlıları adliyeye sevk edildi: İfade sonrası 'tekbir'

İzmir'deki IŞİD zanlıları adliyeye sevk edildi: İfade sonrası 'tekbir'

İZMİR merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda, gözaltına alınan 7 şüpheli, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyip dinlerine bağlı olduklarını ve yardım işleri yaptıklarını ileri süren zanlılar, emniyet çıkışında tekbir getirdi. İzmir'deki IŞİD zanlıları adliyeye sevk edildi

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 13:32
İZMİR - Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'nde geçen Kasım ayında bir evde meydana gelen patlama ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaptıkları araştırmada, burada kalanların IŞİD bağlantısını çözdü. Takibin tamamlanmasıyla İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da toplam 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda IŞİD terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde, 2 tabanca, IŞİD'i temsil eden flama ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 



SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ELEMAN BULMUŞLAR

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların, Türkiye'de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek 'beğenen' ya da 'paylaşan' kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet ettikleri ve örgüte kazandırmaya çalıştıkları, ileri sürüldü. Bu girişimleriyle de bazı kişilerin örgüte katılmalarını sağladıkları öne sürüldü. Ayrıca, 'yardım' ve 'hayır' adı altında da topladıkları gelirleri örgüte aktardıkları saptanan zanlıların, Türkiye'de bir eylem planlarının olmadığının belirlendiği açıklandı. İfadelerinde IŞİD'le bağlantı suçlamalarını kabul etmeyen, Suriye'ye gidip savaşmadıklarını anlatan şüphelilerin, "Dinimize bağlıyız, hayır işleri yaparız" dedikleri öğrenildi.

Sorgu işlemleri tamamlanan 7 kişi, adliyeye gönderildi. Bazılarının yüzlerini gizledikleri ve uzun sakallı oldukları gözlenen zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'nden çıktıkları sırada da tekbir getirdi. Polisin adliyeye gönderilen zanlılara yönelik elde edilen bilgiler ışığındaki araştırmalarının da süreceği açıklandı. 

HEPSİ TUTUKLANDI

İzmir merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 7 şüphelinin tamamı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.