Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de zafer coşkusu

İzmir'de zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ıncı yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de törenlerle kutlandı. İzmirliler Cumhuriyet Meydanı'na akın etti

  • Ege Postası
  • 30.08.2018 - 11:31

İzmir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü, coşkuyla kutlandı. Töreni izleyen minikler ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu, büyükler de cep telefonlarıyla görüntü almaya çalıştı.

İzmir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saat 09.30'da, çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ilk tören sona erdi. Protokol üyeleri daha sonra İzmir Valiliği'ne geçti. Burada saat 10.15'te başlayan törende de Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tebrikleri kabul etti.

COŞKU CUMHURİYET MEYDANI'NA TAŞINDI

Kentteki Zafer Bayramı kutlamalarında, son adres bir kez daha Cumhuriyet Meydanı, oldu. İzmirliler, önceki yılların göre, sıcak havaya rağmen törene daha fazla ilgi gösterdi. İzmirliler tören alanında kurulan tribünlerin altında ve gölge yerlerde töreni izledi, bazıları da şemsiyelerle güneşten korunmaya çalıştı. Törende güvenlik önlemleri de sıkı tutuldu. Vatandaşlar tek tek aranarak tören alanına alındı.

Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, üstü açık askeri araçla halkın bayramını kutlamasıyla buradaki tören başladı. Kutlamalara, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Özcan Purçu, Tacettin Bayır da katıldı.

CUMHURBAŞKANI'NIN MESAJI OKUNDU

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Topçu Yüzbaşı İsa Çoker yaptı. Yüzbaşı Çoker, "Bugün Türk tarihinin dönüm noktası olan ve temellerini sağlamlaştıran 30 Ağustos'un gururu içindeyiz. Türk Ulusu bugün eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Anadolu topraklarının Türk vatanı olduğunu, düşmana ispatlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk bağımsızlığının, kurtuluş destanın son aşaması olan 30 Ağustos, Yüce Türk milletinin yokluğun hakim olduğu dönemde dahi mucizeler yarattığını tüm dünyaya göstermiştir. Aziz yurduna kast eden düşmanlara karşı elde edilen bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüştür. Bu zafer yok edilmek istenen milletimizin tüm fertleriyle birlikte sarsılmaz azim mücadelesinin göstergesidir. Vatan sevgisinin yıkılmaz iradesini ortaya koyan bu zaferle sadece düşman mağlup edilmemiş, Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Canları pahasına bağımsız yaşamamızı sağlayan büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz, milletimizin birlik ve bütünlüğünü sağlamaktır. Gücünü Türk milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içindedir. Bize bu zaferi kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını feda eden tüm aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunarız. Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü kutlu olsun" dedi. Yüzbaşı İsa Çoker, töreni izleyen vatandaşlarca coşkuyla alkışlandı.

Konuşmadan sonra geçit töreni başladı. Geçit törenine katılan, kentteki çeşitli birliklere bağlı askerlere vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Askerlerin elinde taşıdıkları dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri de katılımcılardan büyük alkış aldı. Töreni izleyenlerin kimisi yöresel kıyafetler giydi kimisi de üzerinde 'Atam İzindeyiz' ve 'Kemal Atatürk' yazılı bandanalar taktı.

Coşkuyla sona eren tören sonrasında Vali Erol Ayyıldız, Orgeneral Abdullah Recep ve Aziz Kocaoğlu, bedensel engelli olan Şendoğan Ege Katmerci ile fotoğraf çektirdi.

Törenin sona ermesinin ardından vatandaşlar İzmir Marşı'nı da hep birlikte söyledi.

ÖDEMİŞ ZAFERİ KUTLADI

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladı. 

Başkan Mahmut Badem; “ Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 96. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi; Ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında Vatan, Millet ve Bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Bize düşen görev, atalarımızın büyük mücadelelerle kazandığı bu aziz vatanı sonsuza kadar korumaktır. Bu zaferimizin kazanılmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

FOÇA’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Foça’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü kutlamaları, resmi törenlerle başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda, çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkân, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Garnizon Komutanlığı’nca, günün anlan ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı.

Ardından, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Kaymakamlık Makamında gerçekleşen törende tebrikleri kabul etti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘30 Ağustos Zaferi, Dünyaya ‘Özgürlük Modelini’ anlatan unutulmaz bir zaferdir. Emperyale karşı konulan bu bağımsızlık mücadelesi, demokrasinin zaferidir. Başta Ulu Önderimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz’’dedi.

BATUR: BİR ULUS KÜLLERİNDEN DOĞDU

Narlıdere Şehitliğinde gerçekleştirilen Zafer Bayramı törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kaymakam Hayrettin Çiftçi, Garnizon Komutanı İstihkam Albay Tuncay Pekşen, CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Emniyet Müdürü İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak, sivil sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ile Narlıdereliler katıldı. Törenin ardından şehit mezarlarına karanfil konuldu. Belediye Başkanı Batur, bir ulusun  küllerinden yeniden doğduğu gün olan 30 Ağustos tarihinin bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek "Bizim tek ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmak bugün ve her zaman sadece ve en önemli vazifemiz olacaktır" dedi.

SELÇUKLULAR TÖRENE KOŞTU 

Büyük Zaferin 96. yılı tüm Türkiye’de olduğun gibi Selçuk’ta da kutlandı. Sabah Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunum törenine Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Cumhuriyet Savcısı Olcay Aslan, daire amirleri, kamu çalışanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ggünün anlam ve önemini belirten konuşma Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sevda Çakıroğlu tarafından yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Selçuk İlçe Protokolü ve katılımcılar Selçuk İlçe Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılarak; dua edildi.

DENİZDE VE KARADA COŞKU

Çeşme ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü, denizde ve karada düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Zafer Bayramı kutlamalarına, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın tebrikleri kabulü ile başlandı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda resmi tören düzenlendi. Buradaki törene Kaymakam Kara'nın yanı sıra Ceşme Garnizon Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Engin Keçeci, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarının saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

KUTLAMALAR DENİZDE SÜRDÜ

Karada gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına, denizde devam edildi. Günübirlik tur tekneleri Türk bayrakları ile süslenirken, tura katılanlara da bayrak dağıtıldı. Tur tekneleri, çalınan İzmir ve Onuncu Yıl marşlarıyla sahilden ayrılırken, yolcular ise ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, marşlara eşlik etti. 

Öte yandan Çeşme Motosiklet Kulübü Derneği üyeleri de Çeşme Çarşısı'nda motosikletleri ile konvoy yaparak, resmi kutlamalara katıldı. Dernek üyeleri, resmi törenden sonra Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdi. Motosiklet tutkunları, törenin sona ermesinin ardından Çeşme sahilinde sürüş yaptı.

DENİZDE DEV TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

'Mikrop Hikmet' adıyla tanınan İzmirli şovmen Hikmet Durmuş ve 'Mikrop Hikmet ile Biz Bize Yeteriz Oluşumu' üyeleri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, geleneksel hale getirdikleri denizde dev Türk bayrağı açma etkinliğini bu yıl 4'üncü kez gerçekleştirdi. Tur teknesi ile denize açılan Hikmet Durmuş ve aralarında çok sayıda İzmirli bestekar ile sanatçının da bulunduğu oluşumun üyeleri, Eşek Adası'nın pırıl pırıl koyundaki suda 100 metrekarelik Türk bayrağı açtı.

TORBALI

TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET

Torbalı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü törenlerle kutlandı. Torbalı Belediye Başkanı Ak Partili Adnan Yaşar Görmez, "30 Ağustos zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır" dedi.

Torbalı'da ilk tören Atatürk Meydanı'nda yapıldı. İlçe protokolünün tam kadro hazır bulunduğu törende İstiklal Marşı okundu ve meydandaki Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Buradaki törenin ardından Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Asteğmen Fatih Oruç ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Belediye Meydanı'nda Torbalı Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programına geçildi. Öğrenciler ve belediye spor okullarında eğitim gören yüzlerce çocuk meydanda rengarenk bir görüntü oluşturdu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda şiirler okundu, folklor gösterileri sahnelendi, mehteran takımı mini bir konser verdi.

EŞİNE AZ RASTLANIR BİR ZAFER

Zafer bayramının 96. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Düşmanların “artık bitti, bir daha doğrulamazlar” dedikleri anda bu millet küllerinden doğma iradesi gösterebilmiş tarihte eşine az rastlanır nadir zaferlere imza atmıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Ülkemiz 96 yıl önce olduğu gibi bugün de ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir” dedi.

Son zamanlarda ülkemize yönelik ekonomi tabanlı saldırılar yine milletimizin feraseti ve kurulan tezgahı görmesiyle ters tepmiştir diyerek sözlerine devam eden Görmez, “Milletimizin ekonomi vasıtasıyla yapılan saldırılar karşısında tek yürek olması silahla, terör örgütleriyle yapamadıklarını türlü hilelerle başarmak isteyen emperyalistlere iyi bir ders olmuştur. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hale getirmeye devam edecektir. Şüphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynağımız 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet' ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliğidir” şeklinde konuştu.

URLA'DA BÜYÜK COŞKU

Urla'daki törenler Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcı Tuncay Çelik, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Yıldıztepe Şehitliği ziyaret edilerek, Kaymakam Öder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz ve Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından çelenk bırakıldı.

TİRE

Tire Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Tire Belediye Başkanı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tire Askerlik Şubesi Başkan Vekili Ozan Yusuf Tımarlı'nın yaptığı konuşma ile sürdü.

Tımarlı konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran zaferin haklı gurur ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Kutlama programı ilçe Kaymakamı Tanrıseven'in makamında tebrikleri kabulü ile son buldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.