Dolar 32,3594
%-0.38
Euro 34,6353
%-0.49
Altın 2.384,560
%-1.57
Bist-100 10.183,00
%1.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'umut çarkı'na darbe

İzmir'de 'umut çarkı'na darbe

Göçmen kaçakçılığını organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklandı. Düzensiz göçmenleri deniz yoluyla Avrupa ülkelerine götürmek için pazarlık yaptıkları tespit edilen şebeke üyelerinin lüks içinde yaşadığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 06.07.2019 - 11:35

 İzmir'in Konak ilçesinde jandarma ekiplerinin göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 1'i Suriye uyruklu 5'i tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla Avrupa ülkelerine götürmek için pazarlık yaptıkları tespit edilen şebeke üyelerini takibe aldı.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Basmane semtinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 1'i Suriye uyruklu 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonda düzensiz göçmenlerle irtibat için kullanıldığı değerlendirilen 8 telefon ve sim kartı ve çok sayıda telefon numarası yazılı not defteri ele geçirildi.

İşlemleri tamamlanan şüpheliler, Menderes Adliyesine sevk edildi.

Zanlılardan aralarında şebekenin elebaşı olduğu tespit edilen H.A. ile M.K. ve Suriye vatandaşı A.H'nin de olduğu 5'i "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan tutuklandı, diğer 3 şüpheli hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

Öte yandan, geçen ay göçmen kaçaklığı yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 2 zanlının da gözaltına alınan 8 kişiyle hareket ettikleri belirtildi.

Lüks içinde yaşıyorlar

Düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yasa dışı olarak Yunanistan'a kaçırma karşılığında anlaşan şebeke üyelerinin lüks yaşamları ile dikkati çektiği belirtildi.

Tutuklanan şebeke elebaşı H.A'nın Basmane bölgesindeki göçmen kaçakçılığı organizasyonunun ana kasalarından olduğu, operasyonla ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kişileri istismar ederek "umut tacirliği" yapan insan kaçakçılarına büyük darbe vurulduğu belirtildi. 

İzmir'de 195 düzensiz göçmen yakalandı

Öte yandan İzmir'in Çeşme, Selçuk ve Seferihisar ilçelerinde 195 düzensiz göçmen yakalandı.

Çeşme ilçesinde de sahil güvenlik botu hareket halindeki lastik botu durdurdu. Botun içindeki 28 Filistin, 12 Suriye, 5 Somali ile Yemen ve Irak uyruklu 47 düzensiz göçmen gözetim altına alındı. 

Selçuk ilçesi Pamucak açıklarında ise sahil güvenlik helikopteri ve mobil radar tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Ekipler, buradaki 49 Afganistan ve 9 Suriye uyruklu 58 göçmeni yakaladı. 

Çeşme ilçesi Alibostan Koyu önlerinde de lastik bot içinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 44 düzensiz göçmen yakalandı. 

Seferihisar ilçesi Doğanbey önlerinde ise lastik botla Yunanistan'a geçmek isteyen 46 Afganistan uyruklu göçmen   ekiplerce müdahale edilerek gözetim altında alındı. 

Sahil Güvenlik 45 düzensiz göçmeni kurtardı

İzmir'in Foça ilçesinde lastik botları sürüklenen 45 düzensiz göçmen kurtarılarak kıyıya çıkarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir'in Foça ilçesinde bindikleri deniz taşıtı sürüklenen 45 düzensiz göçmeni kurtardı.

Aslan Burnu önünde bir grup düzensiz göçmenin içerisinde bulunduğu lastik bot, motorundaki arıza nedeniyle sürüklenmeye başladı.

Bottaki düzensiz göçmenlerin, Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım talebinde bulunması üzerine, bölgeye ekip sevk edildi.

Ekipler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34'ü Afganistan, 11'i Suriye uyruklu 45 düzensiz göçmeni kurtardı.

Karaya çıkarılan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.