Dolar 32,3584
%-0.38
Euro 34,8015
%-0.01
Altın 2.394,720
%-1.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de üç ayrı operasyonda 149 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'de üç ayrı operasyonda 149 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Urla ilçesinde, yasadışı yollardan Yunanistan adalarına geçme hazırlığı yaptığı belirlenen Afgan uyruklu 32 kaçak göçmen, park halindeki minibüste yakalandı. Urla'da bir diğer operasyonda ise yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 75 düzensiz göçmen yakalandı, organizasyonda yer aldığı iddia edilen bir şüpheli gözaltına alındı. Seferihisar açıklarında ise motoru arızalanan yelkenlide Pakistan uyruklu 42 düzensiz göçmen yakalandı. Minibüste, sahilde, yelkenlide...

  • Ege Postası
  • 07.11.2018 - 09:13

Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün Gerence Koyu yakınlarında devriye görevi yaptığı sırada park halindeki bir minibüsten şüphelenerek araçta arama yaptı. Yapılan aramada minibüs içerisinde saklanan Afganistan uyruklu 10'u kadın, 16'sı çocuk toplam 32 kaçak göçmen yakalandı. Urla İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen 32 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.

Öte yandan, jandarma minibüs şoförünü yakalamak için çalışma başlattı. 

URLA'DA 75 KAÇAK DAHA YAKALANDI

İzmir'in Urla ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 75 düzensiz göçmen yakalandı, organizasyonda yer aldığı iddia edilen bir şüpheli gözaltına alındı.

Yağcılar Mahallesi Papaz Koyu açıklarında ve sahilde bekleyen düzensiz göçmenler olduğunun tespit edilmesi üzerine güvenlik güçleri operasyon düzenledi.

Denize açılan lastik bota müdahale eden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu biri Afgan, 44 Pakistanlı olmak üzere 45 kişilik düzensiz göçmen grubunu Urla iskelesine çıkardı. 

Papaz koyunda sahilde bekleyen başka bir grubun daha olduğunun bildirilmesi üzerine ise Urla İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, burada Pakistan uyruklu 30 düzensiz göçmeni yakaladı.

Jandarma ekiplerinin çevrede yaptığı araştırmada, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldığı iddia edilen 16 yaşındaki şüpheli Ş.A gözaltına alındı.

Şüpheli Ş.A, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü, göçmenler işlemleri için Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildi.

YELKENLİDE SÜRÜKLENEN 42 KAÇAK KURTARILDI

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında motor arızası yüzünden tekneleri sürüklenen Pakistan uyruklu 42 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri dün saat 02.30 sıralarında, Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi açıklarında, içinde bir grup kaçak göçmenlerin bulunduğu teknenin motor arızası yüzünden sürüklendiğini öğrenince harekete geçti. Yeri belirlenen ve denizde sürüklendiği görülen teknedeki 3'ü çocuk 39'u erkek Pakistan uyruklu 42 kaçak göçmen kurtarıldı. Göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen teknedeki 1 Türk vatandaşı da gözaltına alındı. Yakalanan kaçak göçmenler ve Türk vatandaşı ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.