Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de tünel bitmeden çile başladı

İzmir'de tünel bitmeden çile başladı

“Ulaşımda tıkanan damarlar açılıyor” sloganıyla yapımına başlanan Konak Tünelleri yeni bir trafik çilesini beraberinde getirdi. Mayıs ayında tamamlanarak hizmete girmesi beklenen tünellerin Konak çıkışında özellikle akşam saatlerinde kilometrelerce araç kuyruğu ve kaos başlarken, yaşanan bu manzara İzmirlileri adeta çileden çıkardı. Henüz açılmadan kent merkezini felç eden tünel projesinin tamamlanmasıyla İzmir trafiğinin nasıl bir hal alacağı ise merakla bekleniyor. Tünel bitmeden çile başladı

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 10:52
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü ortaklığında yapımına başlanan “Çılgın proje” Konak Tünelleri, son günlerde İzmir trafiğini adeta esir aldı. Yeşildere’den Konak’a uzanan 1,6 kilometrelik ekspres güzergahın kent merkezine uzanan çıkışında Mayıs ayındaki açılış için son hazırlıklar devam ederken, İzmirliler ise adeta işkence çekiyor.

KONAK’TAN ÇIKIŞ YOK!

Konak Tünelleri’nin Bahribaba Parkı çevresinde devam eden son çalışmaları sırasında objektiflere yansıyan görüntüler İstanbul ve diğer büyük kentlerde yaşanan trafik eziyetini ve keşmekeşi aratmayan manzaraları da beraberinde getirdi. Zemin etüdü, projesi, planları ve ÇED raporu olmaksızın yapımına başlandığı gerekçesi ile büyük eleştiriler alan ve kentteki sivil insiyatifin de şiddetle karşı çıktığı tünel projesi trafik çilesine çare olmak bir yana, İzmirliler için kentin göbeğinde içinden çıkılmaz yeni bir eziyeti de beraberinde getirdi.

VARYANT BOYUNCA ARAÇ KUYRUĞU

Konak’ta devam eden yol düzenleme çalışmaları nedeniyle neredeyse devamlı değişen güzergahlar, çevre düzenlemeleri nedeniyle kapatılan yollar ve gidiş geliş istikametlerinin sürekli olarak iptal edilmesiyle başlayan kaos son günlerde vatandaşları adeta patlama noktasına getirdi. İzmir ulaşımına getireceği katkısı tartışılan tünel projesinin bitmek bilmeyen inşaat çalışmaları sırasında, Konak’taki sahil bulvarından başlayarak Üçyol Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi önüne kadar kilometrelerce araç kuyruğu oluşmaya başladı. Özellikle akşam mesai saatlerinin bitiminde başlayan bu yoğunluk sırasında toplu taşımada hizmet veren otobüslerin de getirdiği ek yükle birlikte Varyant boyunca tıkanıklık yaşanıyor.


VATANDAŞLAR KONAK’TA MAHSUR KALDI

Kamu kurumlarına ait personel servis araçları, ticari taksiler, taksi dolmuşlar ve özel araçların da dahil olduğu keşmekeş sırasında tıkanan trafikte Varyant’tan inmek neredeyse yarım saat sürerken, çileden çıkan birçok vatandaş ise çareyi otobüslerde inerek kent merkezine yayan olarak yürümekte buldu. Akşam saatlerinde İstanbul ve Ankara’yı aratmayan manzaraların rastlandığı kentin göbeğinde yaşanan bu sıkıntı nedeniyle, Konak Katlı Otopark’ta özel araçları ile mahsur kalan İzmirliler de evlerine dönebilmek için dakikalarca uzun araç kuyruğuyla dolu yolun açılmasını beklemek zorunda kaldı.

ESAS SIKINTIYI YAYALAR ÇEKİYOR

Tünellerin kent merkezine getirdiği sıkıntılar bununla da sınırlı kalmazken, esas büyük çileyi ise yayalar çekmeye başladı. Hindistan ve Pakistan gibi ülkeleri aratmayan manzaraların yaşandığı Konak’ta meydan istikametinden Bahribaba Parkı yönüne geçmek isteyen vatandaşlar adeta eziyet çekiyor. Daraltılan yollarda yaşanan trafik sıkışıklığı arasında mahsur kalan vatandaşlar kılı kırk yararak 50 metrelik mesafeden karşıya geçmek için uğraşırken, tünelin tamamlanması ile birlikte karşıya geçmenin imkansız hale geleceğini söyledi ve “Yeter artık, birileri bu çileye son versin. Deveye hendek atlatır gibi karşıya geçmek zorunda kalıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.


ÜSTGEÇİT YAPILACAK MI'

Şimdilik metroda bulunan altgeçit haricinde hiçbir alternatifi bulunmayan yayalar verilen sözlerin yerine getirilmesini isterken, Konak’ta inşa edilecek iki adet üst geçidin yapımına acilen başlanmasını ve yaşadıkları sıkıntıya bir nebze olsun son verilmesini istediklerini kaydetti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.