Dolar 32,3847
%-0.11
Euro 34,6225
%-0.52
Altın 2.390,720
%-1.82
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de trafik polislerinden öğrenci servislerine sıkı denetim

İzmir'de trafik polislerinden öğrenci servislerine sıkı denetim

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yeni eğitim yılının ilk haftasında kent genelinde toplam 2 bin 572 okul servis aracını denetledi. Bu araçlardan 129'una, bazı eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle çeşitli miktarlarda para cezası uygulandı. İzmir'de trafik polislerinden servislere sıkı denetim

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 09:58

Ayrıca, 22 okul servis aracı da trafikten men edildi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu, okul servis araçları denetimlerinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme çalışmaları da yaptıklarını söyledi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu, 2016-2017 eğitim yılının ilk haftasında okul servis araçlarına yönelik yapılan denetlemelerle ilgili bilgiler verdi. Geçen yıl toplam 5 bin 516 servis aracını, 10 bin 665 kez denetleyip eksiklikleri bulunan bin 215 araca ceza yazıldığını belirten Özsagulu, aksaklık yaşanmaması için denetimlerin sıklıkla yapılmaya devam ettiğini söyledi. Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında 2 bin 572 okul servis aracının denetlendiğini belirtti. Toplam 22 okul servis aracının trafikten men edildiğini söyleyen Özsagulu, "Okul çağındaki çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak ve servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, 19- 23 Eylül 2016 tarihleri arasında okul servis araçları üzerinde il genelinde yaptığımız trafik denetimlerinde 2 bin 572 okul servis aracı kontrol edildi. Bu araçlardan 129'una Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi. 22 okul servis aracı ise trafikten men edildi" dedi.

EĞİTİM DE VERİLİYOR

Trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, güvenli trafik kültürünün oluşturulması, trafikte saygı ve nezaketin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını dile getiren Şube Müdürü Özsagulu, "Trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülke haline gelinmesi, başta çocuklar olmak üzere, her gün trafiğin içerisinde yer alan anne - baba ile aile bireylerinin, trafik güvenliğine yönelik farkındalıklarının arttırılması, yarının büyükleri olacak çocukların şimdiden yetiştirilmesi, trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi amaçlarıyla eğitimler de veriyoruz. Okul servis araçları denetimlerinde, servis aracı şoförü, rehber personel ve öğrencilere yönelik okul servis araçlarında dikkat etmeleri gereken hususlar ve uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirme çalışmaları da yapıyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.