Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de tekne faciası: 2 ölü

İzmir'de tekne faciası: 2 ölü

İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Balıklıova Köyü'nde, balık tutmak için denize açılan ve içinde 6 kişinin bulunduğu belirtilen tekne fırtına nedeniyle battı. 4 kişi yüzerek kurtulmayı başarırken, 2 kişi kayboldu. Arama çalışmaları sonucunda kayıp iki kişinin cesedine ulaşıldı

  • Ege Postası
  • 29.07.2013 - 09:19
İZMİR- Balıkova Köyü'nde dün 6 kişi oldukları belirtilen bir grup, balık tutmak için tekneyle denize açıldı. Balıklıova açıklarındaki balık çiftliklerinin yakınında bir süre avlanan grubun içinde bulunduğu tekne, fırtına nedeniyle alabora oldu. Yüzerek karaya çıkan 4 kişi, durumu jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Sahil Güvenliğe bağlı botlar, kaybolan 2 kişinin bulunması için bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.

CESETLERİ KIYIYA VURDU
İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Balıklıova Köyü'nde, balık tutmak için denize açılan ve içinde altı kişinin bulunduğu öğrenilen tekne fırtına nedeniyle battı. Mustafa Dörteller (46), Taner Kurtoğlu (32), Ekrem Akifoğlu (43) ve Arif Tutkun (38) yüzerek karaya çıkarken, Bekir Koçak (53) ve Ahmet Sarıoğlu (51) suda kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri bölgede dalgıçlarla arama kurtarma çalışması başlattı. Koçak ve Sarıoğlu'nun cesedi Balıklıova İnceburun Mevkii'nde kıyıya vurdu. Sahit güvenlik botuna alınan iki ceset Urla İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada yapılan incelemenin ardından iki arkadaşın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İLK KEZ BALIĞA ÇIKTI, SONU OLDU
İzmir'in Urla ilçesi'nde balık tutmak için denize açıldıkları teknenin batmasıyla ölen Bekir Koçak ve Ahmet Sarıoğlu'na otopsi yapıldı. Emekli işçi Koçak'ın, ilk defa balık tutmak için arkadaşlarıyla denize açıldığı belirtilirken, yüzme bilmesine rağmen boğulup ölmesi ailesini yasa boğdu.

Balıklıova Köyü'nde meydana gelen olayda Mustafa Dörteller (46), Taner Kurtoğlu (32), Ekrem Akifoğlu (43), Arif Tutkun (38), Bekir Koçak (53) ile Ahmet Sarıoğlu (51) balık tutmak için geçen cumartesi günü geç saatlerde denize açıldı. İçinde 6 kişi bulunan ve kapasitesini aştığı ileri sürülen tekne, fırtına nedeniyle alabora oldu. Koçak ve Sarıoğlu dışındakiler yüzerek karaya çıkmayı başardı. Ancak Koçak ve Sarıoğlu, denizde kayboldu. İhbar üzerine jandarma ekipleri karada, yakınları ise balıkçı tekneleriyle denizde arama çalışması başlattı. Dün akşam saatlerinde de Koçak ile Sarıoğlu'nun cansız bedenleri İnceburun mevkiinde karaya vurdu. Koçak ve Sarıoğlu'na otopsi yapılmasına karar verildi.

YÜZME BİLİYORMUŞ
Otopside iki arkadaşın boğularak öldükleri belirlenirken, emekli işçi Koçak'ın, ilk defa balık tutmak için İzmir'den gelen arkadaşlarıyla denize açıldığı öğrenildi. Aynı köyde oturan iki çocuk babası Koçak'ın yüzme bilmesine rağmen boğulup ölmesi ailesini yasa boğdu. Koçak'ın kardeşi Mustafa Koçak, arama çalışmaları sırasında güvenlik güçlerinin ilgisiz davrandığını, gerekli özenin gösterilmediğini öne sürdü. Diğer ölen Sarıoğlu'nun ise tamircilik yaptığı belirtildi.
(DHA)



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.