Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de spor günlüğü

İzmir'de spor günlüğü

Ege temsilcilerinin son durumları

  • Ege Postası
  • 30.07.2014 - 16:12
Göztepe'nin Kızılcahamam kampında beklentilerin uzağında kalıp 3 hazırlık maçında sadece 16 dakika görev alan genç golcü Enes Kubat, lig öncesi iddialı konuştu.
Fazla kilolarından kurtulmaya çalıştığını beliten Enes, "Bu formanın değerini ve ağırlığını biliyorum. Tüm gücümle Göztepe'ye hizmet etmeye hazırım. Bolu'da yapılacak ikinci etap kampta, gerçek gücümü göstereceğim" dedi. Herhangi bir sorununun bulunmadığını sözlerine ekleyen Enes, şöyle devam etti:
"20 yaşındayım. Hiçbir sıkıntım yok. Tüm gücümle lige hazırlanıyorum. Teknik direktör Suat Kaya'da bana güveniyor. Daima benimle diyalog halinde. Bana inandığını söylüyor. Kimseyi utandırmayacağım. Atacağım gollerle şampiyonluk yolunda takıma katkı koyacağım."

GÖZTEPE BOLU YOLCUSU
Kızılcahamam'daki çalışmalarını tamamlayan Göztepe, ikinci etap kamp için yarın Bolu'ya gidecek. Gençlerden Ramazan Işık, Furkan Öz, Burak Öz ve Ahmet Yazar'ı İzmir'de bırakması beklenen teknik direktör Kaya'nın henüz imza atmlayan gurbetçi Matheus Şenkal'ı kadroya dahil edip etmeyeceğinin de belirsiz olduğu bildirildi. Göztepe, Bolu'da 5 Ağustos'ta Hacettepe, 7 Ağustos'ta Ankaraspor ve 11 Ağustos'ta Boluspor ile oynayacak.
 
BUCASPOR'DA ANIL'A AYRILIK YOLU
 Bucaspor'da Emre Balak, Volkan Altın ve Hüseyin Bilican'ın ardından Anıl Dilaver'e de ayrılık yolu göründü.
Teknik direktör Sait Karafırtınalar'ın Nevşehir kampında beklediği verimi alamadığı genç forvet oyuncusuyla ilgili yönetime olumsuz rapor verdiği öğrenildi. Sait Karafırtınalar'ın hücuma takviye yapma ihtimalleri bulunduğunu ve bu durumda Anıl'a ihtiyaç duymayacağını söylediği bildirildi. Buca'da geçen sezon 5 maçta forma giyen Anıl 1 gol attı.
Kadroyu bir santrfor ve bir de stoperle takviye etmeyi düşündüklerini belirten Sait Karafırtınalar, gönlünde yatan iki ismin golcü Mehmet Batdal ve defans oyuncusu Hakan Çinemre olduğunu tekrarladı. Yeni sezonda zirveyi zorlayacak bir ekibe sahip olduğunu dile getiren genç çalıştırıcı, "Elimizdeki kadroda çok kaliteli isimler var. Şu an transfer yapmasak dahi bu ligin kaldırabilecek kapasitedeyiz. İkinci etap kampta çok daha iyi konuma geleceğiz" yorumunu yaptı.
 
KARŞIYAKA'DAN DEVLER LİGİ'NE 
PTT 1'inci Lig'de geçen sezon Karşıyaka'nın kalesini koruyan Çek file bekçisi David Bicik, yeni takımı Sparta Prag'ın Şampiyonlar Ligi'ne kalması için mücade ediyor.
Performansıyla yeşil kırmızılı taraftarların gönlünde taht kuran 33 yaşındaki Bicik, ailevi sorunları yüzünden Karşıyaka'dan ayrıldıktan sonra altyapısından yetiştiği ülkesinin güçlü takımlarından Sparta Prag'la anlaştı. Prag'ta da Karşıyaka'da olduğu gibi 35 numaralı formayı seçen tecrübeli eldiven, takımının birinci kalecisi oldu.
Takımının Viktoria Plezen'i yenerek Çek Cumhuriyeti Süper Kupası'nı kazanmasına katkı sağlayan Bicik, UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci ve 3'üncü ön eleme turunda da yıldızlaştı. 2'nci turda Estonya temsilcisi Levadia Tallin'i eleyen Bicik'li Sparta Prag, FIFA kokartlı hakemimiz Halis Özkahya'nın yönettiği 3'üncü eleme turu ilk karşılaşmasında da İsveç'ten Malmö'yü 4-2'yle geçerek avantaj yakaladı. Prag, rakibini eler, play off turunu da geçerse Karşıyakalı Bicik devler arenasında boy gösterecek.

YENİ ADAY HÜSEYİN
Karşıyaka'da Burak'la yeniden anlaşmaya çalışan yönetim, şimdi de geçen sezon Medical Park Antalyaspor'dan kiralanan Hüseyin Atalay'ı gündeme aldı. Karşıyaka'ya dönmek isteyen Hüseyin'e sıcak bakan yönetimin, 2 oyuncudan biriyle anlaşıp, Erzurum kampına göndereceği belirtildi. Maliyeti 550 bin TL olan Balıkesirsporlu Rıza'dan ise vazgeçildi.
Stoperde Ramazan Sal ve Azeri Shukurov'u kullanan teknik direktör Yusuf Şimşek, yönetimden acele etmemelerini istedi. Erzurum kampına takımdan elenen Mehmet Çoğum ve Okan hariç 26 kişilik kadroyla giden Karşıyaka, kamp dönüşü yine eleme yapacak. Yeni transferler Abdullah, Deniz ve gençlerin kadroda kalıp kalmayacakları kampta netleşecek.
 
ALTAY UĞUR'DA İSTEKLİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediye'den Ozan Solak'la anlaşıp Beşiktaş'tan Ömer Arslan'la temaslarını sürdüren Altay, gözünü Balıkesirsporlu Uğur Akdemir'e çevirdi.
Savunmanın sağında görev yapan 26 yaşındaki Uğur'la ilgilendiklerini doğrulayan Futbol Şube Sorumlusu Himmet Demir, kulübüyle sözleşmesinin sürdüğünü belirtti, "Çok istediğimiz Uğur'un transferi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Futbola Galatasaray altyapısında başlayan Uğur, Güngören, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Orduspor, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Diyarbakırspor, Kartalspor, Sivasspor ve Balıkesirspor formalarını giydi. Geçen sezon 1'inci Lig'de şampiyon olan Balıkesir'e ikinci yarıda gelen Uğur 15 maçta görev yaparak istirkarlı bir görüntü ortaya koydu. 1'inci Lig'de 117, 2'nci Lig'de ise 5 maça çıkan Uğur toplamda ağları 3 kez havalandırmayı başardı.
 
GÖKHAN, ALTINORDU'YA DÖNÜYOR
 Altınordu'nun transfer döneminin başında 900 euro bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor'a sattığı Gökhan Karadeniz, İzmir'e dönüyor. Bordo- mavili ekibin Boşnak teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in Avusturya kampına götürmesine rağmen performansından memnun kalmadığı golcü futbolcuyu lig kadrosunda düşünmediği, satılmasını veya kiraya verilmesini istediği öne sürüldü. Geçtiğimiz sezon rakip fileleri 27 kez sarsarak Türkiye liglerinin en golcü futbolcusu unvanını kazanan Gökhan'la ilgili gelişmeleri takip eden Altınordu yönetiminin eski yıldızını takıma döndürmek için harekete geçtiği belirtildi. Kırmızı lacivertli kurmaylarla görüşen 24 yaşındaki oyuncunun, "Başka kulübe gitmek istemiyorum. Ya Trabzon'da kalırım ya da Altınordu'ya dönerim" dediği belirtildi
 
TAHİR KURT: ALTAY DAHA SEMPATİK GELDİĞİ İÇİN TERCİH ETTİM
Altay'ın Ümraniyespor'dan transfer ettiği Tahir Kurt, Göztepe'den daha iyi bir teklif almasına rağmen tercihini siyah beyazlı kulüpten yana kullandığını söyledi. Geçen sezon attığı 21 golle dikkatleri üzerine çeken genç futbolcu, Altay'la sözleşme imzaladığı gün bile Göztepe'nin kendisini aradığını belirterek, "Böylesine köklü iki kulüp tarafından istenmek çok güzel bir duygu. Sanıyorum Altay daha sempatik geldiği için burayı tercih ettim" şeklinde konuştu.
 
"Burası Altay, 100 yıllık kulüp" ifadesini kullanan 25 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Ümraniye'de yakaladığı çıkışı devam ettirmek istediğini kaydederek şunları söyledi: "Hedefim Altay'la önce PTT 1'inci Lig'e sonra Süper Lig'e yükselmek. Bu sezon 21 golün üzerine çıkarsam ekstra prim alacağım. Bunu başaracağıma inanıyorum. Altay taraftarıyla buluşacağımız günü iple çekiyorum. Takımda gerçekten harika bir ortam vardı. Bu ruhu lige de yansıtacağız."
 
KARŞIYAKA TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞİMŞEK'İN BURAK ISRARI
Stoper arayışındaki Karşıyaka'da çok sayıda futbolcunun ismi geçerken, teknik direktör Yusuf Şimşek, Burak Karaduman'da ısrar ediyor. İç transferde bir türlü anlaşma sağlanamayan tecrübeli oyuncuyla sorunun diyalog eksikliğinden kaynaklandığını belirten genç teknik direktör, "Burak'ın sözleşme imzalayıp Erzurum kampına katılacağını düşünüyorum. Tanıdığımız, bize yarar sağlayacak bir oyuncu" dedi.
 
Bu arada Şimşek'in yeniden anlaşılmasını istediği tecrübeli stoperin Elazığspor'la görüştüğü öğrenildi. Erzurum kampı için yarın akşam Palandöken'de toplanacak Karşıyaka'da geçen sezon devre arasında transfer edilen ancak sakatlığı yüzünden forma giymeyen Mehmet Çoğum'un yönetimden affını istediği bildirildi. Mehmet'in yanı sıra U21 takımına gönderilen gurbetçi Okan da kadroda yer almayacak.
 
 
TRABZONSPOR BATUHAN İŞÇİLER'E TALİP OLDU 
Trabzonspor, Bucaspor'un genç sol beki Batuhan İşçiler'e talip oldu. Daha önce İzmir ekibinden Sercan Kaya, Emre Güral ve Torric Jebrin gibi isimleri transfer eden bordo mavililerin 19 yaşındaki futbolcu için Başkan Hüsnü Kaya'yı arayıp, resmi teklifte bulunduğu belirtildi. Kaya'nın genç savunma oyuncusu için 1 milyon 600 bin TL bonservis bedeli istediği öğrenildi.
Bucaspor'un belirlediği rakamı yüksek bulan Trabzonsporlu yöneticilerin Batuhan için 1 milyon TL'ye kadar çıktığı, görüşmelirin sürdüğü bildirildi. Batuhan'ın gelecek vaadeden bir oyuncu olduğunu dile getiren Başkan Kaya, "Kimseyi değerinin altında satmayız" dedi. İki kulüp yöneticilerinin de bayramdan sonra bir kez daha masaya oturacağı ve transferi netleştireceği kaydedildi.
 
GÖZTEPE'DE RAMAZAN AYRILMAK İSTİYOR
Göztepe'nin genç futbolcusu Ramazan Işık, Kızılcahamam kampı sonrası yönetime başvurarak ayrılmak istediğini bildirdi. Sportif direktör Barış Güçlü ile görüşen 21 yaşındaki oyuncunun kadroya girmekte zorlanacağını söyleyip, "Kendimi gelişterebilmek için sürekli oynayabileceğim bir takıma gitmek istiyorum. İsteyen kulüpler var. Bonservisimde kolaylık sağlarsanız sevinirim" dediği öğrenildi.
 
Barış Güçlü, genç sağ bekin talebini teknik direktör Suat Kaya'ya iletirken, bu konudaki kararın bayram sonrası kesinleşeceği açıklandı. Öte yandan Kaya'nın Bolu'daki ikinci etap kamp öncesi kadrodan eleyeceği isimler de netleşiyor. Kampa Furkan ve Burak Öz kardeşleri götürmeyeceği öğrenilen Suat Kaya, Ahmet Yazar'ın da kiraya verilmesini istediği belirtildi. Sarı kırmızılı ekipte 3 isim daha gönderilecek.
 
 
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.