Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de spor günlüğü

İzmir'de spor günlüğü

PTT 1'inci Lig'de 19 yıllık şampiyonluk hasretine son vermeyi amaçlayan Karşıyaka, İstanbul Başakşehir'den orta saha oyuncusu Ömer Can Sokullu ile el sıkıştı. YENİ sezon hazırlıklarına yarın başlayacak Bucaspor'da Başkanı Çetin Kayışlı, alacaklarını tahsil etmek için Futbol Federasyonu'na başvuran ve yönetimin görüşme talebine olumsuz yanıt veren futbolcularına ateş püskürdü.GÖZTEPE'nin Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Jacques Gosso, ligin başlamasını iple çekiyor. Seyirciyle buluşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Fildişili , "Türkiye'nin en ateşli taraftar grubu' dedi. İzmir takımlarının son durumu

  • Ege Postası
  • 05.07.2015 - 15:16
Göztepe'deki hedeflerinin büyük olduğuna değinen 32 yaşındaki futbolcu, "Erzurum kampında çok iyi bir hava yakaladık. Tek amacımız Süper Lig" dedi.

Geçen sezon Göztepe'nin 2'nci Lig şampiyonluğundaki kutlamalarını izlediğini ifade eden tecrübeli oyuncu, "Umarım bu sezon daha büyük coşkuyla şampiyonluk mutluluğunu yaşarız" ifadesini kullandı. Teknik direktör Metin Diyadin'e de övgüler yağdıran Gosso sözlerini şu şekilde tamamladı: 

"Orduspor'da oynarken Metin Diyadin hocamdı. Kendisi çok idealist ve bilgili. Onunla çok önemli başarılara imza atacağız. Göztepe'ye transferimde en büyük katkı Metin Diyadin'in. Kendisini mahcup etmem."



DİYADIN'İN DERDİ STAT

Göztepe yeni sezon hazırlıklarını Erzurum'da sürdürürken, teknik direktörü Metin Diyadin, İzmir'de yaşanan stat sıkıntısından dert yandı. Geçen sezon da aynı problemle boğuştuklarını hatırlatan Diyadin, "Göztepe, Karşıyaka, Altay ve Altınordu tek statta mücadele ediyor. İzmir, ülkenin en güzel ve potonsiyeli yüksek bir şehri. Stat problemi kısa sürede çözülecek bir konu değil. Ancak bir an önce de yeni bir tesisin yapımına başlanmalı. Stat sorunu dışında şikayetimiz yok" diye konuştu.

Bucaspor Başkanı Kayışlı ateş püskürdü
 
Kaptan Zafer, Burakcan, Emre Şahin, Ferhat, Gökhan, Hüseyin ve Yasin'in telefonlara bile çıkmadığını söyleyen Başkan Çetin Kayışlı, "Biz kulübün geleceğini kurtarmak için çırpınırken bu oyuncuların sorumsuzluğunu tarih affetmeyecek. Ödeme süreleri 12 Temmuz'da dolacak. Antrenmanlana çıkmazlarba, hukuki yollara başvururuz" dedi.

Zafer dışındaki futbolcularla anlaşmak istediklerini belirten Başkan Kayışlı, "Zafer'in parasını ödemeyeceğiz. Onu takımda düşünmüyoruz. Diğer isimlerle konuşabiliriz. Yarın idman saatine kadar sorunu çözeceğimi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Bu oyuncuların takımda kalması durumunda teknik direktör Levent Eriş'in de göreve devam edeceğini hatırlatan Başkan Kayışlı, "Eriş'le anlaştık. Sadece kadronun büyük bölümünün kalmasını şart koştu. Kendisine söz verdim. Gerekeni yapacağım" dedi.

Bu arada Deniz Pero'nun da 50 bin TL alacağı için TFF'ye başvurduğu bildirildi.

ZAFER KARŞIYAKA YOLUNDA

Bucaspor'un gözden çıkardığı kaptanı Zafer Çevik, Karşıyaka ile flört ediyor. Sarı-lacivertlilerin toplam 600 bin TL ödeme yapması gereken tecrübeli oyuncunun 12 Temmuz'da serbest kalıp yeşil-kırmızılılara imza atması bekleniyor. Bucaspor'da 2009-2010 sezonundan beri görev yapan 31 yaşındaki futbolcu sarı lacivertlilerle Süper Lig'e çıkma sevinci de yaşadı. Zafer, Buca'nın yanı sıra Ödemiş Belediyespor ve Fenerbahçe altyapısı ile Bakırköyspor, Kartal ve Denizlispor'da da oynadı.

Altay'da Turgut Uçar'a yaylım ateşi
 
ESKİ Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz, siyah beyazlı kulüple sözleşme imzalamaktan vazgeçen teknik direktör Turgut Uçar'ı sert bir dille eleştirdi. Uçar'ın, "Niyazi Konuşmaz ve Aslan Savaşan kulüpteki temliklerini kaldırsın, ben de 90 bin TL'lik alacağımı bağışlayacağım" açıklamasına anlam veremediğini belirten Konuşmaz, "Mert adam alacağını bağışlayacaksa şart koşmaz. Gerçek Altaylı ise alacağından vazgeçsin. Biz parayı beraber mi kazandık ki alacağımı bağışlayayım. Tugut Uçar üzerine vazife olmayan açıklamalar yapmasın" diye konuştu. 

Karşıyaka'da transfera devam
 

Yeşil kırmızılılar, aynı takımdan sol kanat Tayfun Pektürk'le de anlaşmaya yakın olduğu bildirildi. Pendikspor altyapısında yetişen 27 yaşındaki Ömer Can, Süper Lig'de 34 maçta 4, PTT 1'inci Lig'de 35 maçta 5 gol attı, 8 kez U19 milli oldu.



Almanya'da yetişen aynı yaştaki gurbetçi Tayfun Pektürk ise Süper Lig'de geçen sezon 18 maçta görev aldı. Transferde daha önce Kayserispor'dan orta saha oyuncusu Mehmet Eren Boyraz, sol bek Çağlar Birinci, Altınordu'dan forvet Taha Balcı ve Gürcü stoper Amisulashvili'yle anlaşan Karşıyaka, yarın akşam başlayacak Erzurum kampına asları göndermeyi hedefliyor.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.