Dolar 32,3794
%-0.18
Euro 34,7182
%-0.07
Altın 2.432,770
%-0.24
Bist-100 9.985,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de şarbon görüldüğü iddialarına açıklama

İzmir'de şarbon görüldüğü iddialarına açıklama

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Çiğli ilçesindeki süpermarkette kasaplık yapan bir kişinin şarbon şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı yolunda sosyal medyada yer alan ve hızla yayılan iddiaların doğru olmadığını söyledi. O iddialarla ilgili Sağlık Müdürü'nden flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 06.09.2018 - 13:09

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Salnur, sosyal medyada paylaşılan "şarbon" iddiaları nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşların hastanelere başvurduğunu, yapılan tetkiklerde İzmir'de hastalığa rastlamadıklarını söyledi.

Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı sosyal medya kullanıcılarının "İzmir'deki hastanelerde şarbon vakası" görüldüğüne dair paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Ege Üniversitesi ile Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine birkaç hastanın ciltlerindeki lezyon nedeniyle başvuruda bulunduğunu, bu kişilerin hekimler tarafından muayene edildiğini, şarbon hastalığına rastlanmadığını ifade eden Salnur, "Sosyal medya paylaşımlarının neden olduğu panik nedeniyle hastanelere başvurular oldu, İzmir'de şarbon vakası yok, panik yapacak bir durum da söz konusu değil." dedi. 

Sosyal medyadaki paylaşımlar karşısında vatandaşın dikkatli olmasını isteyen Salnur, şöyle konuştu:

"Şarbon tanısı koyduğumuz vaka yok. Biz şarbon hastalığını netleştirmeden, vatandaşa 'hastasınız' ya da 'hasta değilsiniz' demek istemiyoruz. Cilt lezyonu olan vatandaşlarımızın durumu değerlendiriliyor. İzmir'de karantinaya alınmış hayvan grubu da vaka da yok."

Salnur, şarbon hastalığı nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin boşaltıldığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.