Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de partileri adına ilki yaşattılar!

İzmir'de partileri adına ilki yaşattılar!

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar ile Kemalpaşa’nın AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İzmir'de partilerinde il gençlik kolları başkanlığı yaptıktan sonra belediye başkanı olmayı başaran ilk isimler oldu. CHP’li Akpınar ve AK Partili Uğurlu, yeri geldi elektrik direklerine parti bayrağı astı yeri geldi arkadaşlarına çay servisi yaptı. Sonucunda da emek verdikleri partileri onları belediye başkan adayı gösterdi.Her iki isimde 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı olmayı başardı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2014 - 13:36
SERCAN AVCI (HABER MERKEZİ) - 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Kemalpaşa Belediye Başkanı seçilen Arif Uğurlu ile CHP’den Karşıyaka Belediye Başkanı olan Hüseyin Mutlu Akpınar partilerine İzmir’de bir ilki de yaşattı. Her iki isimde İzmir’de partileri adına il gençlik kolu başkanlığı yapıp da belediye başkanı olmayı başaran ilk isimler oldu.


REKOR OYLA SEÇİLDİ!
CHP’nin kuruluşunun 69. yıldönümü olan 9 Eylül 1992 günü tekrar açılmasından bu yana İzmir’de 14 isim il gençlik kolu başkanlığı koltuğuna oturdu. İzmir’de CHP’den il gençlik kolu başkanlığı yapan isimlerden şuana kadar sadece Hüseyin Mutlu Akpınar belediye başkanı olmayı başardı. 1996-1999 yılları arasında CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanlığı yapan Akpınar, gençlik kolu başkanlığı görevini tamamladıktan 15 yıl sonra belediye başkanı olmayı başardı. Geride kalan yıllarda partinin milletvekili adayı olarak ta gösterdiği Akpınar, 30 Mart yerel seçimlerinde Karşıyaka’da CHP’den rekor oyla belediye başkanı seçildi.

BAŞKAN OLMAYI BAŞARAN SADECE O!
CHP İzmir örgütünde partinin yeniden kurulmasının ardından Okan Karlıdağ, Hüseyin Mutlu Akpınar, Ceyhan Kayhan, İlker Varlı, Ersoy Uluçay, Öztürk Kurt, Sevda Erdan Kılıç, Ali Çalışkan, Emre Aykut, Ednan Arslan, Berk Ulusal, Derya Kuşdemir, Emre Yılmaz ve İbrahim Soydan il gençlik kolu başkanlığı koltuğuna oturan isimler olmuştu. Bu isimlerden Ednan Arslan Güzelbahçe ilçe başkanlığı, Sevda Erdan Kılıç da il sekreterliği, İlker Varlı Konak meclis üyeliği, Berk Ulusal il yöneticiliği görevi yürütüyor.


BİRİ MİLLETVEKİLİ BİR DİĞERİ BELİDEYE BAŞKANI!
AK Parti gençlik kollarında kurucu üyelik yapan Arif Uğurlu, 2006-2008 yılları arasında partide ilçe gençlik kolu başkanlığı yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Kemalpaşa’da partisi tarafından aday gösterilen Uğurlu, sandıktan başkan olarak çıkmayı başararak partisi adına bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Uğurlu, AK Parti İzmir teşkilatında il gençlik kolu başkanlığı yapıp belediye başkanı olmayı başaran ilk isim oldu. Aydın Şengül döneminde gençlik kolu başkanlığı yapan Uğurlu, 2009-2014 yılları arasında Büyükşehir meclis üyeliği yapmıştı. AK Parti İzmir’de kurucu il gençlik kolu başkanı olan Zafer Kürkçü parti MYK’sında yer almıştı. Uğurlu’dan sonra gençli kolu başkanlığına oturan Hamza Dağ ise 2011 genel seçimlerinde milletvekili olmayı başarmıştı. Partinin mevcut il gençlik kolu başkanı olan Bilal Kırkpınar ise, 30 Mart’taki seçimlerde Bayraklı’da meclis üyesi adayıydı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.