Dolar 32,5982
%0.38
Euro 34,8047
%0.21
Altın 2.501,230
%0.67
Bist-100 9.434,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de meclis raporu:Konak, Karşıyaka ve Karabağlar'da neler yaşandı'

İzmir'de meclis raporu:Konak, Karşıyaka ve Karabağlar'da neler yaşandı'

Ağustos ayının temasını barış olarak belirleyen Konak Belediyesi’nin Ağustos ayı ilk meclis toplantısında şehit isimlerinin ilçede yer alan sokak ve caddelere verilmesiyle ilgili talepler tartışma yarattı. İlçe belediyesinin yetkisi olmadığı gerekçesiyle iki şehit askerin adının sokağa verilmesine yönelik başvuruların reddi AK Parti’li meclis üyelerinin tepkisini topladı. Konak, Karşıyaka ve Karabağlar'da neler yaşandı'

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 21:34
HABER SERVİSİ- Konak ilçesinde 1014 ve 1015 sokaklara şehit olan Emrah Aykaç ve Taner Kaya’nın isminin verilmesini isteyen vatandaşların bu yöndeki talepleri  belediye tarafından kabul görmedi. CHP’li meclis üyeleri geçmiş dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ilke kararını gerekçe göstererek değişikliğe karşı çıkarken, AK Parti grubu ise şehit ailelerine saygısızlık edildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

YETKİ KONAK’TA DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR’DE

Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut sokak, cadde ve bulvarlarda yeni isimlendirmeyi sınırlayan düzenlemesi Konak Belediyesi’nde krize yol açtı. İlçedeki sokaklara şehitlerin adının verilmesine yönelik halktan gelen talepler belediye meclisi tarafından kabul görmedi. Ret gerekçesine yönelik açıklamada bulunan CHP’li Meclis Üyesi Vedat Uğur, AK Parti’li üyelerin tepkisine şu yanıtı verdi.“Hepimiz şehitlerimiz için kan ağlıyoruz. İsimlerini sokağa vermeye reddetmedik. Büyükşehir yasasına göre bu yetki Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Daha önceden alınan tavsiye kararı gereği ilçe ve bağlı köylerinde mevcut cadde, sokak ve bulvarların adını değiştiremiyoruz. Şehitlerin adının herhangi bir yere verilmesine karşı değiliz. Artık insanları yıpratmayalım. Yasaya aykırı taleplerle kimseyi üzmeyelim.”

ŞANLI’DAN FLAŞ ÇIKIŞ, PEKDAŞ’TAN TEPKİ

CHP’li üyelerin ret kararına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, Çınarlı Rekreasyon Alanı’na “Üç Fidan” isminin verildiğini hatırlatarak, “Söz konusu şehitlerimiz olunca bu talepler kabul görmüyor” dedi. Yaşanan gerginlik üzerine açıklamada bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “İsim değişikliği konusunda yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, bu müracaatların oraya yapılması gerekiyor. Ret gerekçemiz açık. Hamaset yapmaya gerek yok. Park ve tesislere isim vermek ayrı bir şey. Önce kanunu okuyun. Bunlar adres numaralandırma sistemine uygun talepler değil. Biz ilçe belediyesinin yetkisi olmayan bir konuda karar alamayız” dedi.

AK PARTİ’DEN TEPKİ: BİZ Mİ ÖLDÜRDÜK'

Çetin Altun’un “Askerlerin şehit olmasına siz sebep verdiniz. Önce ölüyorlar sonra sokaklara adını verelim diyorsunuz. Bu zihniyetle İzmir sokakları şehit adından geçilmez” sözleri salonda tartışmalara yol açarken, AK Parti sıralarından “Biz mi öldürdü? Öldürenlerin Allah belasını versin” şeklinde tepki geldi. İsim değişikliği talebi CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Diğer yandan, meclis oturumunda Güzelyalı’da Fatih Koleji’nin bulunduğu sokağa kurucusu Necdet Doğanata’nın isminin verilmesi de benzer gerekçeyle reddedildi. 

KARŞIYAKA'DA GÜNDEM PLAN
Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti.

Komisyondan gelen maddelerin görüşüldüğü mecliste belediyeye ait olan, Karşıyaka’nın çeşitli yerlerinde İmar Affı Yasası’ndan yararlanmış gecekonduları belirlenecek bedel karşılığı hak sahiplerine verilmesi görüşüldü.

 İmar, Plan ve Bütçe Komisyonları’na gönderilecek maddelere AK Parti meclis üyeleri 50 metrekarenin üzerinde satış yapılan yerlere ret oyu verdi. Maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Cumhuriyet Mahallesi’nde eski taş ocağı bölgesinde kalan 6620 sokak ile Alim Han Dal Sokak arasında 2.59 hektarlık bir alanda 06.09.2012 ve 23.02.2013 tarihlerinde yaşanan kuvvetli yağışlar nedeniyle kaya düşmelerini ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6306 sayılı kanuna göre bu alanı Riskli Alan ilan etmiş ve gerekenlerin yapılması için belediyeye yetki vermişti. Belediye tarafından yapılan çalışmaların ardından hazırlanan İmar Planı Değişikliği belediye meclisinden oy birliğiyle geçti. Hazırlanan proje tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilecek. Gerekli izinlerin ardından dönüşüm başlayacak.

GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ YAŞANDI
Karşıyaka Belediyesi’nde bu ay görev değişiklikleri yaşandı. Yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne, Zabıta Müdürü Murtaza Çelik getirildi. Murtaza Çelik’ten boşalan Zabıta Müdürlüğü görevine ise İsmail Duran getirildi. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ise Bergama Belediyesi Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden Nail Çetin getirildi.


KARABAĞLAR'DA PERSONEL ALIMI TEKRAR GÜNDEMDE
Karabağlar Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı, Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleşti. Oturumu yöneten Başkan Muhittin Selvitopu son günlerde artan terör olaylarının ardından barış temennisinde bulunarak ülkeye huzur gelmesini dilediklerini aktardı.

Geçtiğimiz ayki mecliste CHP grubunu ikiye bölen, 12 kişinin sözleşmeli olarak belediyeye alımı ve ücretinin belirlenmesi  ile ilgili madde oy çokluğu ile reddedilmişti. Ret kararı CHP İzmir’de bomba etkisi yaratmış, İl Başkanı Bedri Serter’in müdahalesi ile krize nokta koyulmuştu. Başkan Selvitopu’nun belediye yasasına aykırı olduğu gerekçesiyle meclise yeniden gönderilen sözleşmeli personel alımına dair önerge, Cuma günkü toplantıda meclis oturumunda tekrar masaya yatırılarak karara bağlanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.