Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de mağarada bulunan kemikler incelendi

İzmir'de mağarada bulunan kemikler incelendi

İZMİR'in Menderes ile Karabağlar ilçelerinin kesiştiği nokta yakınlarındaki dağlık alanda tırmanış yapan dağcılar tarafından bir mağarada bulunup Adli Tıp Kurumu'na getirilen insan kemiklerinde yapılan ilk incelemede, kafatasında kırık bulunduğu belirlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ve kimlik tespit çalışmaları sürerken, kemiklerin mağaradan çıkartılma çalışmalarının da ekipler tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. İzmir'de mağarada bulunan kemikler incelendi

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 17:12
İZMİR - Menderes ve Karabağlar ilçe sınırlarının kesiştiği, Karabağlar İlçe Jandarma Komutanlığı sınırlarında kalan noktadaki dağlık alana geçen pazar günü çıkan bir grup dağcı, bölge yakınındaki mağaraya girdiklerinde kemiklerle karşılaştı. Kemiklerin bir insana ait olduğunu fark eden dağcılar, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri kemiklerin mağaradan çıkartılması için AFAD'dan yardım istedi. Bölgeye sevk edilen AFAD ekiplerinin çalışmasıyla kemikler mağaradan çıkartılıp İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.



KAFATASINDA KIRIK
Yaklaşık 8 metrelik bir girişe sahip mağaraya çıkmanın neredeyse imkansız olduğu, profesyonel dağcıların bile güçlükle çıktığı belirtilirken, yapılan otopsideki ilk bulgulara göre cinsiyeti tespit edilemeyen cesedin kafatasında kırık bulunduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, mağara girişinden bir süre ilerledikten sonra ulaşılan 4X8 ebatında bir odanın sol kısmından ancak iki kişinin sürünerek ilerleyebileceği oyukta bulunan cesedin nasıl o noktaya geldiğini araştırıyor. Uzun süredir o noktada bulunduğu kaydedilen cesedin kimliğinin de henüz belirlenemediği, her ihtimalin değerlendirildiği öğrenildi. Kemikleri bulunan kişinin kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için detaylı otopsi raporunun beklendiği bildirildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. (DHA)



KEMİKLER MAĞARA KEŞFİ SIRASINDA BULUNMUŞ
İzmir'in Menderes ile Karabağlar ilçelerinin kesiştiği nokta yakınlarındaki dağlık alanda bir mağarada bulunup İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan insan kemikleriyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre, kafatasında kırık bulunan insana ait kemikleri, mağara keşfi ve haritalandırma amacıyla çalışmalarda bulunmak üzere bölgeye giden Ege Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu üyelerinin bulduğu öğrenildi. Mağarada çalışma yapan topluluğun tesadüfen bulduğu cesedin çıkartılmasında AKS 110 ekiplerinin çalışma yaptığı kaydedildi. 



Öte yandan cesedin ilk bulunduğu noktada üzerinde ayakkabısı dışında kıyafetlerinin olduğu görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.