Dolar 32,3845
%0.02
Euro 34,5300
%-0.17
Altın 2.378,800
%-0.06
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de lojistik zirvesi yapılacak

İzmir'de lojistik zirvesi yapılacak

İzmir Ekonomi ve Çiğli Rotaract Kulüpleri “İzmir Lojistik Zirvesi” düzenliyor. Globalleşen dünyada, değişen ve gelişen lojistik sektörünün önde gelen isimlerini ve akademisyenlerini bir araya getirecek zirvede, katılımcılar ile birlikte lojistik sektörünün tartışılması ve sektörün farklı alanlarının, farklı bakış açısıyla değerlendirilecektir.

  • Ege Postası
  • 10.12.2012 - 17:56
İZMİR - Arkas, Mars, İnci, Horoz ve Elmas gibi sektörün köklü lojistik firmalarının destek vereceği organizasyona, Ayrıca Deniz Ticaret Odası İzmir Bölgesi ve İzmir Alsancak Liman İşletme Müdürlüğü’de destek veriyor.İzmir Lojistik Zirvesi’nde sektörün önde gelen yöneticileri düzenlenecek 3 oturumla katılımcılar ile bir araya gelecek. İzmir ve Çevresinden toplam 6 üniversite ve 2440.Bölge Rotaract 41 Kulübü de zirveye destek veriyor. 
İzmir Lojistik Zirvesi’nin önemine dikkat çeken Çiğli Rotaract Kulübü Başkanı Merter AKSU; “Lojistik bugün işletmelerin global rekabette fark yaratacağı en temel iş süreçlerinden bir tanesidir. Tedarik ve üretimden pazarlamaya kadar tüm faaliyetlerin verimliliğini etkilemektedir.
Lojistik sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de, son yıllarda hızlı bir gelişim içerisinde olan az sayıda sektörden biri olarak görülebilir. Bir değerlendirme yapmak gerekirse, sektör Avrupa’da %7-10, Amerika’da %15, Türkiye’de ise %20’lik büyüme hızına sahip.”
İzmir Ekonomi Başkanı Aslı AYDOĞAN ise; “Lojistik kapsamında;sipariş işleme,talep planlaması ve takibi, taşıma, dağıtım merkeziyönetimi, elleçleme, ambalajlama, paketleme, sigortalama, gümrükleme, envanter ve stok yönetimi gibi çok yönlü iş süreçleri yer alıyor. Bu süreçlerin bir kısmı işletmelerin kendi bünyelerinde kurdukları lojistik departmanları tarafından yürütülürken; bir kısmı ise dış tedarik yolu ile üçüncü parti lojistik hizmet sağlayıcı firmalar tarafından yürütülüyor.
Son dönemde dünya ölçeğinde pek çok ticaret ve üretim bölgesinde lojistik hizmetlerin dışarıdan tedariki ise giderek yaygınlık kazanıyor. Bu süreçlerin her biri kendi içinde ayrı önem taşıyor ve ayrı ayrı uzmanlık gerektiren bir iş kolu olarak görülüyor. İzmir Limanı’da Lojistik anlamında ülkemizde önem taşıyan limanların en başında geliyor.Böyle bir zirveye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuoruz.” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.