Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kar bilançosu

İzmir'de kar bilançosu

Dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kar küreme ve tuz serim araçlarıyla birlikte teyakkuzda. Kentin yüksek kesimlerinde yaklaşık 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı bazı mahallelere ulaşımı engellerken, Büyükşehir ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ödemiş'in Bozdağ ve Gölcük yaylaları kar altında kaldı. Ödemiş- Aydın arasındaki Aydın Dağları üzerinde yer alan mahalleler de kar yağışıyla beyaza büründü. Ortaya kartpostalları aratmayan görüntüler çıktı. Yüksek kesimlerde 50 santimi buldu

  • Ege Postası
  • 05.01.2019 - 11:58

İzmir'in yüksek kesimlerinde yoğun bir biçimde etkili olan kar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köy yollarını açık tutmak için yoğun bir çalışma temposuna girdi. Kar yağışının başlaması ile birlikte yaklaşık 1 aydır alarmda olan Büyükşehir ekipleri, kentin bazı noktalarında kapanan yolları tuz serim ve kar küreme araçları ile açtı. Büyükşehir Belediyesi, buzlanma ihtimali olan bölgelerde de tuzlama çalışması yapıyor. Yapılan müdahalelerle kapanan yollar tekrar trafiğe açılırken, ekipler ihtiyaç olan bölgelerdeki çalışmalar ara vermeden devam ediyor.

Karla mücadelede yoğun tempo

Dün akşam saatlerinde kar kalınlığının bazı bölgelerde yaklaşık 50 cm.’e kadar ulaşmasıyla birlikte Büyükşehir Ekipleri kar küreme, greyder ve tuz serim araçlarıyla seferberlik ilan etti. Kar yağışının artması ihtimaline karşı ise kamyon ve iş makineleri teyakkuzda bekletiliyor. Kent merkezinde Kavacık ve Tırazlı yolunu tamamen açan Büyükşehir Belediyesi, Bergama’nın Yukarıada Mahallesi, Güneşli Mahallesi, Kırcalar Mahallesi, Topallar Mahallesi’ni ulaşıma açtı; tuzlama çalışmalarına ise devam ediyor. Ayrıca Spil ve Beşpınar’da etkili olan kar yağışı nedeniyle greyder yol açma çalışmalarını sürdürürken tuz serim aracı da kesintisiz tuzlama yapmaya devam ediyor.

ÖDEMİŞ'TE KAR MESAİSİ SÜRÜYOR

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Bozdağ ve Gölcük yaylaları kar altında kaldı. Ödemiş- Aydın arasındaki Aydın Dağları üzerinde yer alan mahalleler de kar yağışıyla beyaza büründü. İzmir Büyükşehir ve Ödemiş Belediyesi ekipleri bölgede yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 21. Şube Şefliği de, Ödemiş-Bozdağ-Salihli Karayolunun açık tutulması için tedbirlerini arttırdı. Kar küremek için 4 bıçaklı kamyon, 2 greyder ve tuz serpme makineleriyle gece başlatılan kar ve buz mücadelesi sabah saatlerinde de sürdürdü. Karayolları işaretçileri yolun bazı kesimlerinde sürücüleri uyarırken, jandarma ekipleri ise bu karayolunu kullanacak araçlarla ilgili zincir denetimi yaptı. Yetkililer, bu yolu kullanacak sürücülerden zincir takmalarını istedi. Ayrıca kar keyfi yaşamak isteyen birçok kişi, Gölcük ve Bozdağ'a akın etmeye başladı. Bölgede bu hafta sonunun yoğun geçmesi bekleniyor.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bin 49 metre rakımlı Gölcük Yaylası'nda ormanlık alan ve göl çevresindeki yollar beyaza büründü.

(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.