Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kadın cinayetleri durdurulsun eylemi

İzmir'de kadın cinayetleri durdurulsun eylemi

İzmir 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup, Konak Saat Kulesi önünde toplanıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den kadın cinayetlerini durdurmasını istedi. Açıklama sırasında, her eyleme gelen altı sokak köpeğinin ilginç oyunları da herkes tarafından ilgiyle izlendi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2013 - 11:09

İZMİR - 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' adına konuşan Sanem Deniz Kural, kadın cinayetlerine Türkiye’nin dikkatini çekmek için toplandıklarını söyledi. Sanem Deniz Kural, "Kar kış demeden bugün burada bir kez daha kadın cinayetlerinden sorumlu olan AKP hükümetinden hesap sormak ve kadın cinayetlerini durdurma mücadelesini büyütmek için toplandık. Kasım ayında 23 kadın kardeşimiz öldürüldü. Bu veriler kadın cinayeti gerçekliğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Kadın kardeşlerimizin yüzde 52’si kocaları tarafından, kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için, boşanmak ve ayrılmak istedikleri için öldürüldüler. 2013’te Kasım ayı itibariyle kaybettiğimiz kadın kardeşimizin sayısı 212’ye ulaşmış durumda. Bu gösteriyor ki 2012’ye göre bu yıl daha fazla kadın cinayeti olmuştur. Bakan Fatma Şahin’in kadın cinayetleri azaldı demesi gerçeği yansıtmıyor” dedi. 



Ak Parti hükümetinin kadınların gerçek sorunları konusunda sessizliğini sürdürdüğünü ve kadın cinayetlerini kınayan tek bir söz dahi söylemediğine dikkat çeken Sanem Deniz Kural şunları söyledi: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin konuştuğunda ise kadın cinayeti gerçeğini tanımadığını ilan ediyor. Kendisine yöneltilen soru önergelerine verdiği cevaplardan bunu anlıyoruz. AKP döneminde çok sayıda konuk evi açtıklarıyla övünen Fatma Şahin 2013 yılında tek bir konuk evi açtıklarını söyledi. Her ilde kadınlar öldürülürken AKP hükümeti 2013 yılında sadece Uşak’ta bir konuk evi sağlamış durumdadır. Devlete sığındığı halde korunamadığı için öldürülen Damla Ay kardeşimizle ilgili yapılan soru önergesine de Fatma Şahin’den ’konukevinde kalma talebi yoktu’ cevabı geldi. Elindeki imkanları kullanamayan ve bir tek konuk evi açan Fatma Şahin’e soruyoruz. Var olan konuk evlerinden yararlanmak isteyen kadınların öldürülmesi de mi o kadınların suç? AKP’nin kadın düşmanlığı sürdükçe Aralık ayında da her gün kadın cinayeti haberleri almaya devam ediyoruz. 5 Aralık’ta Bağcılar’da öldürülen Nimet Çağan, koruma başvurusunda bulunduğunda polisler ona ’adın çıkar evine dön’ dedi. Nimet’i korumayan polisler ona ölümden başka seçenek bıraktı m? 8 Aralık günü Esenyurt’ta kocası, Revzen Andaç’ı ’sıcak çorba yapmadığı için’ öldürüldü. Fatma Şahin, kadın cinayetlerini büyütüyorlar diyerek kadın katillerine cesaret veriyor. Bir kadının yaşamı bir çorbadan daha mı değersizdi? 9 Aralık günü Hanife Akbaş, Çorum’da barışmak istemediği için öldürüldü. Fatma Şahin boşanmayı zorlaştırırken Hanife kardeşimizin ölümüne neden olmadı m? Biz buradan bir kez daha söylüyoruz. Fatma Şahin, bizim sorularımıza cevap versin. AKP kadın düşmanlığını sürdürmeye kararlıysa biz de kadın cinayetlerini durdurmakta o kadar kararlıyız." 

Konak Meydanı’nda yapılan tüm eylemlerde başrolde bulunan 6 sokak köpeği de bu eylemde yine görevlerinin başındaydı. Köpekler, açıklama boyunca katılanların üzerine atlayıp kendini sevdirdi, yanlarında oturdu. Bu ilginç görüntüler herkes tarafından ilgiyle izlendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.