Dolar 32,4828
%0.32
Euro 34,6748
%0.25
Altın 2.407,250
%1.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de futbol heyecanı dinmiyor

İzmir'de futbol heyecanı dinmiyor

PTT 1. Lig’in 29. Haftası geride kalırken İzmir temsilcilerinin ligdeki heyecanı nefesleri kesiyor. PTT 1. Lig'de Bucaspor, Tavşanlı galibiyetiyle play-off yolunda haftayı hasarsız kapattı . Evinde Çaykur Rizespor’a boyun eğen Karşıyaka play-off yolunda fırsat tepti. Ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Göztepe ise Ankaragücü deplasmanından puansız dönerek sıkıntılı günlere yeniden merhaba dedi. 2. Lig'deki Altay Tokat deplasmanından 1 puanla döndü ve play-off yolunda yara aldı. 3. Lig'deki temsilcimiz Altınordu ise başarısıyla diğer ekiplere örnek olmaya devam ediyor

  • Ege Postası
  • 08.04.2013 - 17:29
YİĞİT İMİRDOĞAN-EGE POSTASI / İzmir’in üç kulübünün mücadele ettiği PTT 1. Lig’de 29. Haftanın sonunda da heyecan dinmiyor. 2. Lig Beyaz Grup'taki temsilcimiz Altay play-off yolunda fırsat tepti. 3.Lig 3. Grup'taki lider Altınordu ise şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyor.

BUCASPOR PLAY-OFF YOLUNDA
Üç takım arasında en iyi puan grafiği çizen Bucaspor evinde Tavşanlı Linyitspor’u 4-2 gibi net bir skorla geçti. Bucaspor’un golleri Mehmet Batdal, Yasin Avcı ve Erkan Taşkıran(2)’ın ayağından geldi. Fırtına, bu önemli galibiyet sonrasında puanını 44’e yükselterek ligin 5. Sırasına yükseltti ve Süper Lig’e göz kırptı. Son 3 maçında toplam 12 gol atan Bucaspor’un averajı ise +13’e çıktı. Önümüzdeki hafta Göztepe’ye misafir olacak sarı-lacivertli ekibin kalan maçları şu şekilde:

Bucaspor-Göztepe(D)
Bucaspor-Samsunspor
Bucaspor-Boluspor(D)
Bucaspor-Çaykur Rizespor
Bucaspor-Denizlispor(D)


KARŞIYAKA KAN KAYBETTİ
Ligin istikrarsız takımı Karşıyaka Alsancak’ta cezası nedeniyle bayan ve çocuk seyircilerinin önünde Çaykur Rizespor’u ağırladı. Karşıyaka ve Rizespor açısından çok önemli olan bu maçta yeşil-kırmızılı temsilcimiz rakibine gore üstün oynadığı karşılaşmada sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarıda bulduğu net pozisyonları değerlendiremeyen Kaf-Kaf, 71. Dakikada Rizesporlu Cernat’ın güzel golüne engel olamadı ve play-off yolunda ağır yara aldı. Bu mağlubiyet sonrasında puanı 40’ta kalan Karşıyaka ligin 9. Sırasında yer alıyor. Cumartesi günü Denizlispor’a konuk olacak yeşil-kırmızılıların kalan maçları şu şekilde:

Karşıyaka-Denizlispor(D)
Karşıyaka-Konyaspor
Karşıyaka-Kayseri Erciyesspor(D)
Karşıyaka-Adanaspor
Karşıyaka-Kartalspor(D)


GÖZTEPE RAKİBİNİ KÜÇÜMSEDİ
Son haftalarda aldığı önemli galibiyetlerle rahat nefes alan Göztepe, 29. Haftada ligin en altına demir atan Ankaragücü’ne konuk oldu. Karşıyaka, Manisaspor ve Şanlıurfaspor’u yenerek taraftarlarına ligde kalma umudu veren sarı-kırmızılılar, Ankara deplasmanında 3-1 mağlup olarak ateş hattına bir kez daha yakınlaştı. 21 yaş ortalamasıyla oynayan ve zor günler geçiren rakibi karşısında kötü bir oyun oynayan Göztepe, 32 puanda kalarak 14. Sıraya geriledi. Karşılaşmanın 22. Ve 25. Dakikalarında kalesinde gol gören sarı-kırmızılı temsilcimiz soyunma odasına 2-0 geride gitti. 58. Dakikada Oyuna girer girmez topla buluşan Herve Tum’un golüyle farkı 1’e indiren ekip 89. Dakikada kalesinde bir gol daha görerek Ankaragücü’ne boyun eğdi. Önümüzdeki Pazartesi akşamı Bucaspor’u ağırlayacak olan Gözgöz’ün kalan maçları ise şu şekilde:

Göztepe-Bucaspor
Göztepe-1461 Trabzon(D)
Göztepe-G.Antep Bld.Spor
Göztepe-Adana Demirspor(D)
Göztepe-Tavşanlı Linyitspor


ALTAY 1-1 ERİYOR
2. Lig Beyaz Grup’taki İzmir temsilcisi Altay, play-off için mücadele eden Tokatspor deplasmanında 1 puana razı oldu. İzmir temsilcisi bu sonuçla play-off yolunda fırsat tepti. Zorlu karşılaşmanın 34. Dakikasında 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılılar 41. Dakikada duruma eşitlik getirdi. Müsabakada başka gol sesi çıkmayınca ekipler birer puanı hanesine yazdırdı. Altay aldığı bu beraberlikle puanını 38’e yükseltirken 8. Sıraya oturdu. Önümüzdeki haftada bay olan ekibin kalan maçları ise şu şekilde:

Altay-Alanyaspor
Altay-Gaziosmanpaşa(D)
Altay-İskenderun Demir Çelikspor
Altay-Körfez Futbol Kulübü(D)


ALTINORDU EMİN ADIMLARLA
Üçüncü Lig 3. Grup’ta liderliği rakiplerine bırakmayan Altınordu, evinde Yimpaş Yozgatspor’u 2-0 yenerek liderliğini korudu. Ligde son dört haftaya 5 puanlık farkla giren Şeytan, bu önemli karşılaşmadaki iki golünü de Ozan Sol’un ayağından buldu. Ligde oynadığı 30 karşılaşmanın 22’sinden galip, 5’inden berabere, 3’ünden de mağlup ayrılan başarılı temsilcimiz şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyor. Önümüzdeki hafta ligdeki en yakın takipçisi Darıca Gençlerbirliği’ne konuk olacak lacivert-kırmızılı ekip bu zorlu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılırsa şampiyonluğunu büyük oranda garantileyecek. Türkiye’de bu yılki performansıyla ilklere imza atan Altınordu’nun kalan maçları ise şu şekilde:

Altınordu-Darıca Gençlerbirliği(D)
Altınordu-Erzurum Bş.Bld.
Altınordu-Maltepespor(D)
Altınordu-Gümüşhanespor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.