Dolar 32,2772
%-0.19
Euro 34,7893
%-0.06
Altın 2.408,410
%0.62
Bist-100 10.314,00
%0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de darbeci 7 asker adliyeye sevk edildi!

İzmir'de darbeci 7 asker adliyeye sevk edildi!

İZMİR'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'i derdest etmek istediği öne sürülen Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'le birlikte hareket ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 7 rütbeli asker adliyeye sevk edildi. Memduh Hakbilen ile birlikte hareket etmişlerdi

  • Ege Postası
  • 23.07.2016 - 16:35

Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında, iddiaya göre Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hakbilen'in emriyle Orgeneral Recep'in emir astsubayı Başçavuş Adnan Karaman ile Gaziemir İlçesi'ndeki Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli 6 rütbeli asker, helikopterle ordu karargahına gitti. 

Derdest edilmek ve ardından da helikopterle Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürülmek istenen Orgeneral Abdullah Recep, Tümgeneral Hakbilen'i ve emir astsubayı Başçavuş Adnan Karaman'ı etkisiz hale getirdi. Bu sırada helikopterle ordu karargahına gelmek üzere olan Yarbay Bahattin Akgül, Yüzbaşılar Hakan Yukarki, Hacı İbrahim Çalışkan, Üsteğmen Serkan Çoban, Üstçavuşlar Yasin Büyükaltay ile Yasin Sağkol, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne geri döndü. Karargahtaki kamera kayıtları ve Orgeneral Recep'in şikayeti üzerine yapılan çalışmalar kapsamında gözatlına alınan Karaman, Akgül, Yukarki, Çalışkan, Çoban, Sağkol ve Büyükaltay işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Daha önce gözaltına alınan askerler arasında bulunan Tümgeneral Memduh Hakbilen tutuklanmıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.