Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de büyük atama dalgası

İzmir'de büyük atama dalgası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevine başlamasının hemen ardından İçişleri Bakanlığı'nda başlayan flaş atam dalgası İzmir'de de ilginç bir tabloyu ortaya çıkardı. Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla toplam 171 vali yardımcısı ile 319 kaymakamın ataması yapılırken, İzmir'de 9 kaymakam ve vali yardımcısının da görev yeri değişti. Değişiklik sonrasında İzmir'de ortaya çıkan detaylar ise dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 09:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı'na ait atama kararları kapsamında, 171 Vali Yardımcısı ile 319 kaymakamın ataması yapıldı. İzmir'i de yakından ilgilendiren atama rüzgarında kentte görev yapan 2 vali yardımcısı ve 6 kaymakamın görev yerleri değişirken, 5 yeni vali yardımcısı ve 5 kaymakam da İzmir'e atandı. Başbakan Davutoğlu imzasından geçen kararlarda İzmir için asıl dikkat çeken unsur ise yerel yönetimlerle uyumlu çalışan isimlerin görev yerlerini değiştirilmesi oldu.
 
 
5 VALİ YARDIMCISI GÖREVE BAŞLAYACAK
Yürürlüğe giren atama kararları doğrultusunda Denizli Vali Yardımcısı Nihat Kaynar İzmir Vali Yardımcısı, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Urla Kaymakamı, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı Balçova Kaymakamı, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez Gaziemir Kaymakamı, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu Ödemiş Kaymakamı, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar İzmir Vali Yardımcısı, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir İzmir Vali Yardımcısı, Denizli Vali Yardımcısı Alp Aslanargun İzmir Vali Yardımcısı, Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can İzmir Vali Yardımcısı, Hukuk Müşaviri Mehmet Usta Tire Kaymakamı olarak atandı.
 
GİDEN İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ
Görev yerleri değişen isimler arasında en dikkat çeken üçü ise Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen'in Mülkiye Başmüfettişi, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas'ın Gürsu Kaymakamı, Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu Adana Vali Yardımcısı olarak tayin edilmesi oldu. Kentten ayrılan diğer mülki idare amirlerinden İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan Ankara Gölbaşı Kaymakamı, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek Eyüp Kaymakamı, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ Manisa Vali Yardımcısı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi Zonguldak Vali Yardımcısı, Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan Denizli Vali Yardımcısı, İzmir Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek 1'inci Derece Kadrolu Hukuk Müşaviri olarak görevlendirildi.

 

1 YIL TUTUKLU KALDI, MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞİ OLARAK ATANDI
Atamalar arasında en dikkat çekeni ise Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen Mülkiye Başmüfettişi olarak atanması oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 129 sanığın yargılandığı Büyükşehir Davası’ndan ayrılan ve İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ’Kuşadası Grubu’ davası kapsamında yargılanan ve yaklaşık 1 yıl kadar Buca F Tipi Cezaevinde tutuklu kalan Gülşen, Mayıs 2012 tarihinde tahliye edilmişti. Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ve Karabağlar Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Gülşen, hatırlanacağı üzere cezaevinde kaldığı süre zarfında siroz hastalığına yakalanmış ve 20 kilo vermişti. Gülşen, önümüzdeki dönemde İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevini yerine getirecek.
 


BEYOĞLU DA BÜYÜKŞEHİR'E ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI
Hayata geçirdiği çalışmalar ve hizmetleriyle ilçe halkının takdirini toplayan Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu da listede İzmir'den giden isimler arasında yerini alırken, geçtiğimiz yıl içerisine Balçova Teleferik Tesisleri'nin temel atma törenindeki sözleri organizasyona damga vurmuştu. Görevi süresince İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi ile örnek olacak bir işbirliğinin altına imza atan Beyoğlu, törende yaptığı konuşmada İzmir'e ve Büyükşehir Belediyesi'ne övgüler düzerek, "İzmir efesinin dik duruşuna hayranlık duyuyordum. İzmir’de dağlar denize dik uzanır. Sorunun cevabı burada... Coğrafya yöre halkına tesir etmiş. Yaz kış bahar birlikte yaşanıyor. Böyle bir bahar vakti sizlerle olmaktan mutluluk duydum. Kirletilemeyecek kadar temiz denizin yosunun balığın kokusunu duyduğumuz şirin Balçova, İzmir’i Türkiye’nin en sivil ili en şirin ilçesi de Balçova İzmir’in hasretin kaldığı bir hizmetin temeli atılıyor. Yeni yine ve yeniden İzmirlilerle buluşacak. Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine şükranlarımı sunuyorum" demişti. Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, önümüzdeki dönemde Adana Vali Yardımcısı olarak görev yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.