Dolar 32,2723
%0.03
Euro 34,9635
%-0.05
Altın 2.446,360
%0
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de bombacılar her yerde aranıyor

İzmir'de bombacılar her yerde aranıyor

İzmir'de teröristlerin eylem amaçlı kente geldiği istihbaratı üzerine başlatılan operasyon tüm hızıyla sürüyor. Polis, aranan bombacıların fotoğraflarını dağıttı. Bombacılar her her yerde aranıyor... İzmir'de bombacı alarmı fotoğrafları dağıtıldı

  • Ege Postası
  • 03.10.2016 - 14:54

Güneydoğu'dan İzmir'e bombalı eylem için gelen teröristlerden biri 3 kilo patlayıcı ile birlikte yakalanırken, polis ekipleri kaçan 2 bombacıyı arıyor. Kaçan bombacıların kimlikleri tespit edildi.

İzmir'de polisin, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı, patlayıcı madde ile silah ele geçirilen operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 

İzmir Emniyeti istihbarat birimleri dün geceki operasyonda kaçan iki teröristin kimliğini belirledi. Kente bombalı saldırı için gelen teröristin Iğdır Nişankaya nüfusuna kayıtlı 1993 doğumlu 23 yaşındaki Mehmet Demir olduğu belirlendi. Demir'in, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde eğitim gördüğü sırada 2014 yılında PKK'ya katıldığı öğrenildi. Mehmet Demir'in, örgütün dağ kadrosunda yeraldığı sırada bomba eğitimi aldığı tespit edildi.  

Bombalı katliamı polis önledi

Diğer teröristin ise Şanlıurfa Merkez Atatürk Mahallesi nüfusuna kayıtlı 1980 doğumlu Ahmet Dündar olduğu belirlendi. Dündar'ın Mehmet Demir'e bombaları taşımasında yardım ettiği öğrenildi. 36 yaşındaki Ahmet Dündar'ın de yardım ve yataklık suçlamasıyla arandığı belirtildi.

Teröristlerin kaçtığı bölgeyi karadan ve havadan ablukaya alan İzmir Emniyeti'ne bağlı ekipler her yerde bu iki teröristi arıyor. 

BOMBACI, AĞABEYİNİN EVİNDE YAKALANDI

İzmir'de polisin, bir süredir sürdürdüğü takip sonrasında yakalamak için başlattığı operasyonda kaçan bombacı 23 yaşındaki Mehmet Demir, saklanmak üzere geldiği Bayraklı'daki ağabeyinin evinde yakalandı. Demir'in gidebileceği adresleri tek tek tespit eden İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı İlçesi'nde ağabeyinin evinin yakınlarında önlem aldı. Polisi farketmeyen Mehmet Demir, eve girdiği sırada yakalandArak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.