Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de banka soyan zanlıdan ilginç savunma

İzmir'de banka soyan zanlıdan ilginç savunma

Bankayı doğacak çocuğu sıkıntı çekmesin diye soymuş İzmir'de banka soyan zanlıdan

  • Ege Postası
  • 29.07.2015 - 17:09
İZMİR'in Balçova İlçesi'ndeki bir banka şubesinde pompalı tüfekle soygun yapıp 211 bin 750 TL'yi gasp ettikleri iddiasıyla olaydan 12 gün sonra yakalanan zanlılar, O.B. (29) ile kardeşi Ç.B. (24) ve kendilerine yardım ettiği öne sürülen R.M., adliyeye sevk edildi. Soygunculardan O.B.'nin üç ay sonra bebeğinin doğacağı, ileride sıkıntı çekmesin diye soygunu gerçekleştirdiklerini söylediği öğrenildi. 

Olay, geçtiğimiz 15 Temmuz 'da Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın Balçova Şubesi'nde meydana geldi. Motosikletle geldikleri banka şubesine birinin elinde pompalı tüfek bulunan iki kişi, bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını aldı, ardından da müşterileri yere yatırdı. Şüphelilerden biri vezneye uzattığı siyah çantaya paraların doldurulmasını sağladı, diğeri ise müşterileri bankanın üst katına çıkarttı. Kazak giyip kollarını, siyah kask takıp yüzlerini gizleyen şüpheliler, 30 saniye içinde 211 bin 750 TL parayla, geldikleri motosikletle kaçtı. Plakasız motosikletle kaçan zanlılar ara sokaklara girip izlerini kaybettirdi.



206 BİN LİRA BUZDOLABINDAN ÇIKTI

Toplam 50 polisin 24 saat esasına göre çalışıp, 130 güvenlik kamerasının 25 bin saatlik görüntüsünün incelenmesinin ardından, şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Motosikleti kullananları belirleyen polis, adreslerini tespit edince dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda bir kargo firmasında kurye olarak çalışan O.B. ile Çeşme'deki bir restoranda garsonluk yapan kardeşi Ç.B. ve kendilerine yardım ettiği ileri sürülen R.M. gözaltına alındı. Şüphelilerden O.B.'nin evinde yapılan aramada, buzdolabının sebzelik kısmına konulan ve bankadan çalınan paranın 206 bin TL'si ile soygunda kullanılan pompalı tüfek, bu tüfeğin içine konulduğu gitar taşıma çantası, tüfeğe ait 10 fişek, bankanın güvenlik görevlisinin tabancası, bu tabancaya ait 10 mermi, iki dipçik, iki siyah yelek, iki siyah kask, paranın konulduğu siyah sırt çantası bulundu.

Herhangi bir sabıkaları çıkmayan üç soyguncu, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından üç ayrı araçla adliyeye getirilen zanlılar O.B., Ç.B. ve R.M., rapor alındıktan sonra olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. Soygunculardan O.B.'nin, eşinin hamile olduğu, üç ay sonra doğum olacağı, doğacak bebeğinin illeride ekonomik sıkıntı çekmemesi için bu soygunu yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

BANKA SOYAN KARDEŞLER TUTUKLANDI 


İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki bir banka şubesinde pompalı tüfekle soygun yapıp 211 bin 750 TL'yi gasp ettikleri iddiasıyla olaydan 12 gün sonra yakalanan zanlılar, O.B. (29) ile kardeşi Ç.B. (24) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun sırasında iki kardeşe yardım ettiği öne sürülen R.M., adliyede savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.