Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de asker cinnet getirdi: 2 arkadaşını vurdu

İzmir'de asker cinnet getirdi: 2 arkadaşını vurdu

İZMİR Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, cinnet getiren hava er A.K., dün gece yarısı tartıştığı arkadaşları er Hakan Ertürk öldürdü, er M.E.'yi ise yaraladı. A.K.'nin tartıştığı arkadaşlarına, şapkasını çöp sepetine attığı için kızdığı ileri sürüldü. İzmir'de asker cinnet getirdi

  • Ege Postası
  • 30.03.2015 - 09:35
İZMİR- İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, cinnet geçiren er A.K., daha önceden tartıştığı arkadaşları H.E. ve M.E.'yi sayım sırasında tabancayla vurup ağır yaraladı. Yaralı askerlerden H.E. doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Cinnet geçiren asker, arkadaşları tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. 

Olay, dün gece yarısı, Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı Hizmet Bölüğü’nde meydana geldi. Gündüz saatlerinde, iki asker arasında küfürleşmeden dolayı kavga çıktı. Gece yarısı da askeri sayım sırasında, tartışan askerlerden A.K. cinnet geçirdi. İddiaya göre, sayımı yapan uzman çavuşun belindeki tabancasını alan er A.K., tartıştığı arkadaşları H.E. ve M.E.'yi ateş ederek yaraladı.

Ağır yaralanan askerler, askeri hastaneye sevkedildi. Ancak doktorların çabalarına rağmen yaralı askerlerden H.E. yaşamını yitirdi.

Üs komutanlığında, alarma neden olay sonrasında cinnet geçiren A.K., arkadaşları tarafından tabancası alınıp etkisiz hale getirildi. Askerin, gözaltında olduğu açıklandı. 


Bu arada askeri üs, geçtiğimiz günlerde ise, eğitim için kullanılan iki uçaktaki kablolar kesilince sabotaj iddiası ve uçakların bulunduğu hargara kamera sistemi kurmaya çalışan Astsubay Üst Çavuş Gökhan Yıldırım'ın düşüp şehit olmasıyla gündeme gelmişti. 

Saat 01.30 sıralarında Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı Hizmet Bölüğü’nde meydana gelen olayda, hava er A.K., daha önce şapkasını çöp sepetine attıkları gerekçesiyle iki er arkadaşıyla tartıştı. Gün boyu süren gerginlik sonrasında, A.K., askeri sayım sırasında, cinnet geçirdi.

İddiaya göre de, sayımı yapan uzman çavuşun belindeki tabancasını alıp tartıştığı arkadaşları hava erler Hakar Ertürk ve M.E.’ye ateş ederek yaraladı. Ağır yaralanan askerler, yakındaki Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların çabalarına rağmen yaralı askerlerden Hakar Ertürk hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'na cenazesi kaldırılan Hakan Ertürk'ün, Kars nüfusuna kayıtlı olduğu ve otopsinin ardından cenazesinini bu kente götürüleceği açıklandı. Yaralı diğer asker M.E.'nin, sağlık durumunun da ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 

ASKERİ SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

Bu arada olayın ardından cinnet geçiren A.K., arkadaşları tarafından tabancası alınıp etkisiz hale getirilirken, askeri savcılık harekete geçti. Olaya tanık olanların ifadelerini tek tek alan askeri savcı, ardından da Adli Tıp Kurumu'na gidip otopsiye katıldı. Bu gelişmeler sonrasında savcılığın, halen gözaltında bulunan ve sorgusu yapıldıktan sonra mahkemeye gönderilecek olan zanlı asker A.K.'nin için iddianame hazırlayacağı açıklandı. 

SABOTAJ İDDİASI VE ŞEHİT HABERİYLE GÜNDEME GELDİ

Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı, cinnet olayından önce, geçtiğimiz günlerde de sabotaj iddialarıyla bir kez daha gündeme gelmişti. Üs komutanlığında eğitim için kullanılan iki uçağın, iniş takımlarını yöneten kabloların sabotaj amaçlı olarak kesildiği ileri sürülmüştü. Bu iddiayla ilgili olarak ise, teknik birimde görevli iki astsubay, 'kasten tahrip' suçundan şüpheli olarak tutuklanmaları istemiyle sevkedildikleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Eğitim Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbset bırakılmıştı. Sabotaj girişiminin ardından uçakların bulunduğu hangara güvenlik kemara sistemi takmaya çalışan Astsubay Üst Çavuş Gökhan Yıldırım da, yüksekten düşüp şehit olmuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.