Dolar 32,5571
%0.03
Euro 34,8770
%0.03
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de aile hekimlerinin 'nöbet' isyanı büyüyor

İzmir'de aile hekimlerinin 'nöbet' isyanı büyüyor

Aile hekimlerinin cumartesi nöbet isyanı... İZMİR'de Aile Hekimleri Uzmanları Derneği, Türk Tabipler Birliği, İzmir Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık İş, Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde Aile Sağlığı merkezlerinde Cumartesi nöbetlerine karşı eylem yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 17:24
Eylemde sorunlarının üzerinde yızılı olduğu beyaz balonları patlatan sağlıklı çalışanları "Köle Değil Hemşireyim", "Süpermen Gibi Aile Hekimi", "Acil servis değiliz" yazılı dövizler taşıdı. Eylemde yüzüne Sağlık Bakanı resmi bulunan maske takan çalışana şırınga içine vişne suyu olan iğneyle sembolik enjeksiyon yapan sağlıkçılara eşleri ve çocukları da destek verdi. 

Türk Sağlık Sen İzmir 1. Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "İyi bir iş gücü planlaması yapılmadan, mevcut personel sayısını iyi değerlendirmeden yapılan bu uygulamalar devlet ciddiyetine yakışmayan uygulamalardır. Her geçen gün hastanelerde artan iş yükünün dolan Acil servislerinin sorumlusu, Aile hekimleriymiş gibi çözüm onlarda aranmaktıdır. Bu yığılmanın sorumlusu 13 yıldır bu ülkeyi tek başırna yöneten siyasi iktidar ve onun Sağlık Bakanlığıdır. Aile Hekimliği sisteminde, bakanlığın kendi belirlediği rakamlara göre 4 bin Aile Hekimine ihtiyaç vardır. Yine Bakanlığın hesaplarına göre de 7 bin aile sağlığı çalışanına ihtiyaç vardır. Bu aynı zamanda mevcut aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızın kendi işi dışında 7 bin aile sağlığı çalışanın daha işini yapıyor demektir" dedi. 

Doğruyol, Bakanlığın kendilerine 20 değil 100 ceza puanı verse de yılmayacaklarını belirterek, "Yapılan yanlıştan dönmenin bir erdem olduğunu unutmayın. Lütfen aile hekimleriyle çalışanlarının da sesini duyunuz. Onların da bir ailesi olduğunu onlarla dinlemeye ve aileleri ile zaman geçirmeye haklarının olduğunu unutmayınız, Cumartesi nöbetleri sonrasında getirilmesini düşündüğünüz Pazar nöbetleri de vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanmasına katkı sunacak bir uygulama da değildir" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.