Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Tahir Elçi protestosu

İzmir'de Tahir Elçi protestosu

İZMİR Barosu, Çağdaş Avukatlar, Emek Demokrasi ve Barış Güçleri adına DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti. İzmir'de Tahir Elçi protestosu

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 11:05
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan yaklaşık 300 kişi, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu dev posterler taşıdı. Grup hep bir ağızdan 'Tahir Elçi ölümsüzdür' ve 'Katili biz biliyoruz' diye sloganlar attı. ÇHD adına basın açıklamasını okuyan Avukat Yakup Gül, “Bugün acı bir haberle sarsıldık. Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu arkadaşımız, barış güvercini Avukat Tahir Elçi'nin alçak saldırı sonucu katledildiğini öğrendik. Tahir Elçi'yi katledenler ve bu acı atmosferin oluşumuna katkı koyanlar bilmeli ki asla korkmuyoruz, hepimiz Tahir Elçiyiz. Tahir Elçi'yi öldüren ne serseri kurşun ne de kaldığı iki ateştir. Öfkemiz hiç dinmeyecek. Bugün bir barış sever elçisini kaybettik" dedi.

"İZMİR BAROSU'NDAN DİYARBAKIR'DAKİ SUİKASTE KINAMA" OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!



İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan da “Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi'nin katlini ve polis memuruzumun şehit edilmesini daha önceki yüzlerce saldırı gibi bir kez daha lanetliyoruz. Bu menfur olay ülkemiz ve hukuk camiamızı derinden üzmüştür, hızlı ve etkin bir soruşturma yapılarak menfur olayın faillerinin biran önce ortaya çıkarılarak yargı sürecinin adil bir biçimde işletilmesini bekliyoruz" dedi. Aydın Özcan, Tahir Elçi'nin cenazesine 79 baro başkanın katılacağını da açıkladı. 

Grup daha sonra sloganlar atarak İzmir Barosu Merkez Binası önüne kadar yürüdü. Burada kısa bir konuşma yapan Avukat Eylem Yıldız, “Bugün bir güvercinin kanadı kırıldı. Bilmelidirler ki bizlerin kanadı kırılmaz. Tahir Elçi ölmedi, kalbimizde yaşıyor" dedi. Konuşmasının ardından Demirel, Tahir Elçi'yi temsil eden avukatlık cübbesini masaya bıraktı. 



EYLEMDE ARBEDE ÇIKTI 
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, İzmir'de protesto edildi. Bir vatandaşın, 'Kahrolsun PKK, yaşasın Türk Milleti' diye bağırması üzerine bir süre arbede yaşandı. 

İzmir Emek Demokrasi ve Barış Güçleri üyeleri Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek Tahir Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı pankart açtı ve üzerine avukat cübbesi bıraktı. Grubun slogan attığı sırada bir kişi, 'Kahrolsun PKK, yaşasın Türk Milleti' diye bağırınca gerginlik yaşandı. Gruptakilerin üzerine yürüdüğü şahıs, polislerin araya girmesiyle bir iş yerine sokuldu. Kalabalık, iş yerine sığınan kişinin üzerine yürümek istedi. Bu sırada polislerle eylemci grup arasında arbede yaşandı. İş yerine sığınan kişi polis ekipleri tarafından ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.