Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Orman Yangını

İzmir'de Orman Yangını

Bornova'nın Altındağ Semti'nde, bir kişinin, yılanlardan korktuğu için evinin yanındaki kuru otları tutuşturmasıyla başladığı iddia edilen yangın, makilik ve ormanlık alana sıçradı

  • Ege Postası
  • 30.07.2014 - 00:52
İZMİR-  Bornova'nın Altındağ Semti'nde, bir kişinin, yılanlardan korktuğu için evinin yanındaki kuru otları tutuşturmasıyla başladığı iddia edilen yangın, makilik ve ormanlık alana sıçradı. 2 Hektarlık alanda etkili olan yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. 
Bugün saat 15.00 sıralarında, Bornova İlçesi Altındağ Semti'ndeki MTK sitesinin üst kısmındaki makilik ve bozuk ormanlık alanda yangın çıktı. Harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 150 yer işçisi, 7 helikopter ve 1 uçak ile yangına müdahale etti. Söndürme çalışmalarına itfaiye ekipleri de destek verdi. Makilik ve seyrek çam ağaçlarıyla kaplı alanda etkili olan yangın, zeytinliklere de zarar verdi. Hava ve yer ekiplerinin çalışmalarıyla, 2 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına başlandı.

Bölgeye yakın olan mahallede yaşayanlar yangının, makilik alanın yanındaki evde oturan ve ismini bilmedikleri bir kişinin, yılanlardan korkup, kuru otları tutuşturmasıyla çıktığını iddia etti. Polis ise bölgede yaptıkları araştırmada, bu bölgede oynayan çocukların maytap atmasının ardından yangının başladığına yönelik bilgi edindiklerini belirtti.
Bu arada yangın bölgesinin yakınındaki üç ayrı yerde de ot yangınları çıktı. Orman ve itfaiye ekipleri, bu yangınlara da büyümeden müdahale edip söndürdü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.