Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Milli Piyango bayilerini sevindiren karar

İzmir'de Milli Piyango bayilerini sevindiren karar

İzmir'deki Milli Piyango Konak Şubesi'nin kapatılması kararından vazgeçildi. Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün, Konak şubesinin faaliyetine devam etmesi kararı verdiği bildirildi. Konak Şubesi kapanmıyor

  • Ege Postası
  • 12.07.2019 - 11:37

Bir süre önce kentin merkezi yerinde bulunan Milli Piyango Konak Şubesi'nin kapatılması yönünde alınan karara, özellikle engelli ve yaşlı olan piyango bileti satıcıları karşı çıktı. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak, üyelerle birlikte şube önünde basın açıklaması yaparak, kapatılma kararının hem bayileri hem de idareyi mağdur edeceğini dile getirdi. Milli Piyango Genel Müdürlüğü da Konak şubesinin faaliyetine devam etmesi kararı verdi.

Bu kararın kendilerini rahatlattığını belirten Oda Başkanı Paşa Çakmak, "İdarenin en eski ve büyük şubelerinden olan Konak Şubesi, İzmir'in yanı sıra Manisa ve Uşak bayilerine de hizmet veriyor. 600 sayısal bayisi ve bin seyyar ve sabit piyango bayisi Konak Şubesi'ne bağlı çalışıyor. Şubeye her türlü toplu taşıma aracı ile en kolay ve kısa sürede ulaşılıyor. Zamanı daha iyi kullanabiliyoruz. Başta engelli ve yaşlı bayilerimiz olmak üzere karar hepimizi sevindirdi" dedi.

Kararın idarenin de menfaatine olduğunu dile getiren Çakmak, "Sesimizi duyan, sorunumuza duyarsız kalmayan yetkililere teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati başta olmak üzere, her konuda camiamızdan desteklerini esirgemeyen, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Zekeriya Mutlu'ya, tüm Varlık Fonu ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü yetkililerine üyelerim adına teşekkür ediyorum. Konak'ın yanı sıra Bahçekapı, Antalya ve Sakarya şubelerinin kapatma kararının kaldırılması da olumlu buluyoruz" diye konuştu.

'ÖZELLEŞTİRMEDE HAKLARIMIZ KORUNSUN'

Piyangoda özelleştirilme sürecinin gündemde olduğunu da hatırlatan Paşa Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umarım yetkililerin bu hassasiyeti idarenin özelleştirilmesi sürecinde de devam eder. Milli Piyango satıcıları bu teşkilatın vazgeçilmez yapı taşlarındandır. Her türlü zorlu hava koşullarında ve yurdun her yerinde bilet satışına aracılık eden üyelerimizin özelleştirilme sürecinde de haklarının korunması, idarenin vefa borcudur. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önceden pek çok kez esnafın yanında olduğunu göstermiştir. Özelleştirme sürecinde de desteklerini bekliyoruz. Devletimizi vergi kaybına uğratmamak için, gelir kaynağımız olan piyango biletlerinin satışına, son güne kadar devam edeceğiz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.