Dolar 32,5982
%0.38
Euro 34,8047
%0.21
Altın 2.501,230
%0.67
Bist-100 9.434,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de İhsanoğlu seferberliği!

İzmir'de İhsanoğlu seferberliği!

İzmir, cumhurbaşkanlığı için CHP ve MHP'nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ağırlayacak. İhsanoğlu gün boyu bir dizi ziyarette bulunacak, 3 bin kişinin katılacağı iftar programının ardından kentten ayrılacak. Bu arada İhsanoğlu’na destek için iki farklı broşür hazırlandı. Öte yandan CHP İzmir’de partide geçmiş yıllarda görev almış bazı isimler cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde aktif rol alacak.

  • Ege Postası
  • 21.07.2014 - 16:27
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kampanyası için bugün  İzmir'e gelecek. İhsanoğlu, İzmir’e gelecek olan ilk Cumhurbaşkanı adayı olacak. İhsanoğlu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılandıktan sonra Gaziemir, Karabağlar, Çankaya, Basmane, Altınyol güzergahından Karşıyaka'ya giderek otobüsün ön camından halkı selamlayacak. Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret edip, Atatürk Müzesi bahçesinde basın toplantısı düzenleyecek olan İhsanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret edecek. İki saat otelinde dinlenecek olan İhsanoğlu, İzmir'in kanaat önderleriyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde buluşacak. Buraya gitmeden önce Balçova ve Narlıdere'de şehir turu atacak. İhsanoğlu, iftar öncesi otelinde dinlendikten sonra tarihi Havagazı Fabrikası'nda 3 bin kişiyle orucunu açacak. İftar yemeğine siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hemşehri dernekleri davet edildi. İhsanoğlu, 22.10 uçağı ile İzmir'den İstanbul'a hareket edecek.

BROŞÜRLERİ HAZIR
Cumhurbaşkanı adaylarının seçim yarışı kızışırken, adaylara destek veren partilerde saha çalışmalarını sürdürüyor.CHP ve MHP dışında 7 partinin desteğini alan Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına destek için İzmir’de dağıtılacak iki farklı broşür hazırlandı.

ATATÜRKÇÜ BARIŞ ELÇİSİ
Tek sayfadan oluşan ilk broşürde İhsanoğlu'nun  Atatürkçü, laik, milli irade koruyucu, demokrat, birleştirici, halktan biri, sorun çözücü, görev insanı, barış elçisi ve bilim insanı olduğu vurguları yapılıyor.CHP İl Başkanı Ali Engin, broşürden 1 milyon adet dağıtacaklarını ifade etti.


8 SAYFALIK BROŞÜR
İkinci broşür ise 8 sayfadan oluşuyor. Broşür tamamen açılınca İhsanoğlu’nun fotoğrafının da yer aldığı seçim bildirgesi halini alıyor. Broşürde "Ekmek için Ekmeleddin", "Bütün Türkiye'nin gururu" sloganının yanı sıra, "Ekmeleddin Hoca'nın vizyonunda neler var", "Neden Ekmeleddin Hoca'ya oy verelim" başlıkları ve içerikleri yer alıyor. Broşür İhsanoğlu’na destek veren partiler ve gönüllüler tarafından alanda dağıtılacak.



İHSANOĞLU’NA EMEKTAR DESTEK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde çalışmalarını sürdürürken, partide geçmiş yıllarda görev almış Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de aktif rol almak isteyen isimlerle toplantı yaptı. Toplantıya İl eski başkanları Rıfat Nalbantoğlu, Tacettin Bayır, eski YDK üyesi Murat Haluk Öncel, eski milletvekilleri Erdal Karademir, Mahmut Işık ve Saffet Başaran katılırken, bu isimler cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ilçelerde görev yapacak. STK ve köy ziyaretleri ile İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına katkı koyacak.

AYHAN SİTEM ETTİ!
Öte yandan İl eski Başkanı Selçuk Ayhan, toplantıya davet edilmemesi nedeniyle İl Başkanı Engin’e sitem etti. Ayhan, toplantıya bilinçli olarak davet edilmediğini iddia etti.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Partiye emek vermiş isimler Ankara’da bir toplantı yapmıştı. O toplantıya katılan isimlerden süreçte görev almak istediğini dile getirenler Genel Merkez tarafından il başkanlığına bildirildi. Biz de o isimleri davet ettik. Önümüzdeki günlerde partide görev almış tüm isimlerle toplantı yapacağız” dedi.Ayhan, geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleşen toplantıya sağlık sorunları nedeniyle katılamamıştı.
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.