Dolar 32,4041
%0.14
Euro 34,8085
%0.05
Altın 2.398,840
%0.08
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Harry Potter Operası

İzmir'de Harry Potter Operası

MOZART Akademi Harry Potter operasını, çocuklardan oluşacak bir toplulukla, dünyada ilk kez İzmir'de sahneleyecek.

  • Ege Postası
  • 16.09.2014 - 09:44
Mozart Akademi dünyada bir ilki İzmir'de gerçekleştirip, tamamı çocuklardan oluşacak toplulukla, kitapları milyonlar satan, filmi gişe rekorları kıran Harry Potter Operası'nı, ekim ayında İzmir'de sahneleyecek. Harry Potter Çocuk Operası aynı zamanda birçok ilkin de bir arada yaşandığı bir eser olacak.Türkiye'nin ilk çocuk opera topluluğunu oluşturduklarını belirterek, konuyla ilgili bilgi veren Mozart Akademi Kurucusu ve Opera Sanatçısı İlhan Cinpir, "Operayı bu kez çocuklardan izlemek oldukça etkileyici olacak. Buna benzer bir çalışma olan Carmina Burana'yı geçen yıl çok başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştik. Bu kez konser şeklinde değil, kostümüyle, dekoruyla ve orkestrası ile tam bir opera olarak sahnelenecek. Ayrıca eserde kullanılacak projection mapping teknolojisi ile ülkemizde ilk kez bir sahnede uygulayarak hareketli bir dekor oluşturmayı hedefledik. Bu sayede birçok sihir sahnesi ve uçma sahneleri film kadar gerçekçi olacak ve İzleyiciyi etkileyen sahneler yapılabilecek. Bununla birlikte gerçek sihirbazlarla gerçek sihirbazlık tekniklerini sahnede kullanmayı düşünüyoruz" dedi. 

SEÇMELER YAPILACAK
Harry Potter karakteri ve diğer başroller için çok ayrıntılı seçme yapılacağını ifade eden Cinpir, “Eserde korist ve dansçı olarak toplam 100 çocuk alınacağını kaydetti. Cinpir, “Harry Potter'da görev almak isteyen 8-18 yaş arası çocuklar için 27-28 Eylül ve 11 Ekim'de seçmeler yapılacak. Ayrıca eserde korist ve dansçı olarak görev alacak tüm çocuk sanatçılara sigorta girişi yapılacak. Ayrıntılı bilgi için mozartakademi.com'dan ulaşılabilir" dedi.

Harry Potter'ın metni Türkiye Yazarlar Birliği başkanı Tarık Günersel tarafından Amerika'da yazılırken, bestesi İzmir Opera ve Balesi Orkestra şefi ve besteci Ali Hoca tarafından yapılıyor. Eser film müziklerinden yola çıkılarak bir müzikal tadında bestelenirken, başarılı opera rejisörlerinden olan Murat Göksu tarafından sahneye konulacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.