Dolar 32,5104
%0.22
Euro 34,8939
%0.44
Altın 2.438,760
%0
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de AVM'ye giden olmadı!

İzmir'de AVM'ye giden olmadı!

AVM'lerden bazıları, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapandıktan 1 ayı aşkın süre sonra bugün açıldı. AVM'lerde ilk gün dolayısıyla beklenen yoğunluğun olmadığı gözlendi. AVM'lere gelenler, ateş ölçümleri yapıldıktan sonra içeriye kabul ediliyor.

  • Ege Postası
  • 11.05.2020 - 15:20

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçici süreyle kapatılan alışveriş merkezleri (AVM), kontrollü sosyal hayata geçiş kapsamında yeniden faaliyete geçti. 

Koronavirüs vakalarının görülmesiyle önce çalışma saatleri değiştirilen daha sonra Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı ile kademeli olarak kapatılan alışveriş merkezleri, bugün itibarıyla açıldı. İzmirliler, 1 ayı aşkın süre sonra AVM'lerin açıldığı ilk gün beklenen ilgiyi göstermedi. İzmir'in önde gelen AVM'lerinden çoğu açılırken, bazılarında ise açılışın 1 Haziran'da yapılacağı açıklandı.

AVM'lerde önlemler alınırken, ziyaretçilerin maskesiz olarak girişlerine izin verilmedi. Daha önce market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durduran AVM'lerde, restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri faaliyet göstermeye başladı. AVM ve içindeki iş yerlerinde görünür yerlere koronavirüs önlemleriyle ilgili afişler asıldı. AVM ve iş yerlerinin girişinde olmak üzere çok sayıda alanda el antiseptiği bulundurulduğu gözlendi. AVM girişinde ziyaretçilerin ateşleri termal kamera ile ölçüldü. Ateşi yüksek olmayan ziyaretçiler içeri alındı.

AVM'lerde, sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarıcı afişler dikkati çekiyor. Kontrollü sosyal hayata geçişin ilk gününde İzmirliler, AVM'lere fazla ilgi göstermedi. 

Agora Alışveriş Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Filiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını başlangıcıyla AVM'deki hijyen kontrollerini artırdıklarını söyledi.

AVM girişlerine termal kameralar kurduklarını, dezenfeksiyon işlemlerini gümüş bazlı nano teknolojik dezenfektanlarla yaptıklarını belirten Filiz, şöyle konuştu:

"Misafirlerimizin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayabileceği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Bütün misafirlerimiz gönül rahatlığıyla AVM'lerimize gelebilir, alışverişini yapabilir. En önemli kurallardan bir tanesi, Bakanlığımızın da belirlediği 14 temel kuralı uygulamak. Uyguladığı sürece AVM'lerimizi güvenli bir şekilde ziyaret edebilirler." (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.