Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 31 Ağustos trafiği: Kimler istifa etti/etmedi'

İzmir'de 31 Ağustos trafiği: Kimler istifa etti/etmedi'

1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan isimlerin istifa etmelerine yönelik süre 31 Ağustos saat 17:00'de doldu. AK Parti'de Durmuş Boztuğ, Mehmet Bayındır, gibi isimler yine yola çıktı. Bediha Türkyılmaz ise bu kez istifa etmedi. CHP'de tek istifa Ali Kemal Elitaş'tan geldi, Turgay Bozoğlu ise sürpriz bir karara imza attı. MHP'de Yalçın Koçyiğit yine yola çıktı. Öte yandan AK Parti’de il başkanları, il yöneticileri, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin aday adaylığı için istifa etmemeleri istendi. Kamuda çalışanlar için meclis yolunda süre doldu

  • Ege Postası
  • 31.08.2015 - 13:14
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - Erken seçim öncesinde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan isimler için belirlenen istifa süresi,  saat 17:00'da doldu. Bir çok isim 7 Haziran sürecinin aksine bu kez istifa etmeyerek şaşırttı. 

AK PARTİ'DE BOZTUĞ İSTİFASINI SUNDU
AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde İzmir 2. Bölge 5. Sıradan aday gösterdiği ancak seçilmeyi başaramayan Prof.Dr. Durmuş Boztuğ yeni süreçte yeniden aday adayı olmak için istifasını kadrosunun bulunduğu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne sundu.


BAYINDIR YİNE YOL AÇIKTI
AK Parti’nin İzmir 2. Bölge 6. Sıradan aday gösterdiği ancak seçilmeyi başaramayıp Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevine geri dönen Op. Dr. Mehmet Bayındır bir kez daha istifa kararı aldı.  Bayındır mesai bitimiyle birlikte bir kez daha aday adayı olarak yola çıktı. 


AKBULUT VE UYSAL DA İSTİFA ETTİ
AK Parti’nin 1. Bölge 13. Sıradan aday gösterdiği Gürbüz Akbulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcılığı görevinden istifa etti. 7 Haziran sürecinde AK Parti’den aday adayı olan Prof Dr. Tancan Uysal erken seçimde yeniden aday adayı olmak için istifa kararı aldı. Uysal, Katip Çelebi Üniversitesi’ne istifasını sundu.

ŞENOCAK YENİDEN
Memur-Sen İzmir Şube Başkanlığı görevinden ayrılarak 7 Haziran’da aday adayı olan Abdurrahim Şenocak,yeniden aday adayı olarak yola çıktı. Şenocak, öğretmen kadrosunda görev yaptığı Namık Kemal Lisesi’ndeki görevinden istifa etti.


CHP'DE ELİTAŞ İSTİFA ETTİ
CHP’den İzmir’de 2. Bölge 10. Sıra Adayı olan Ali Kemal Elitaş, seçim sonrası yeniden başladığı  Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ndeki görevini bıraktı.

MHP'DE KOÇYİĞİT YİNE İSTİFA ETTİ
MHP’den 2. Bölge 5. Sıra Adayı olan, seçim sonrası Bergama Devlet Hastanesi’ndeki görevine geri dönen Yalçın Koçyiğit yeniden istifa kararı aldı. Koçyiğit istifasını hastaneye sundu. 


İSTİFA ETMEYENLER…
7 Haziran sürecinde AK Parti’den aday adayı olmak için İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa eden ve partiden milletvekili adayı gösterilen Bediha Türkyılmaz, seçim sonrası İl Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yapmaya başlamıştı. Türkyılmaz istifa etmeme kararı aldı.  

Seferihisar Devlet Hastanesi’ne geri dönen Başhekim Murat Balanlı ise bu kez istifa etmedi. Balanlı 7 Haziran için AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

AK Parti’den 7 Haziran’da aday adayı olan Sabri Tekir, seçim sonrası İzmir Üniversitesi’ndeki görevine geri dönerken bu kez istifa etmeme kararı aldı.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eski Dekan Yardımcılığı’ndan istifa edip AK Parti’den aday adayı olan  Prof. Dr. Nurselen Toygar, görevine geri dönmüştü. Toygar, aday adaylığı için başlayan yeni süreçte görevinden istifa etmedi. 

7 Haziran sürecinde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcılığından istifa edip AK Parti’den  İzmir 1. Bölge’den 10. Sıra adayı gösterilen Talip Uzun, seçim sonrası döndüğü aynı görevden bu kez istifa etmedi.




CHP'DE BOZOĞLU ANKARA’DA KALDI
CHP’de yapılan önseçim sonrası 1. Bölge'de 13’üncü sıradan aday olan Turgay Bozoğlu bu kez istifa etmedi. Bozoğlu, seçim sonrası döndüğü Ankara Çankaya Belediyesi’ndeki görevine devam etme kararı aldı. Önseçimden gelen adayalrı değiştirmeyeceğini açıklayan CHP'de Bozoğlu'nun yerine yeni bir isim yazılacak.

SEZER BU KEZ İSTİFA ETMEDİ
CHP’den önseçim sonrası milletvekili adayı olmayı başaran ancak seçilemeyip İZBETON’a geri dönen Hüseyin Sezer, bu kez istifa etmedi. İstifa şartı olmayan Sezer geçen dönem ‘etik’ olarak istifa kararı almıştı.

MHP'DE KÖK FAKÜLTEYİ BIRAKMADI
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanlığı görevinden istifa ederek  MHP’den 1. Bölge’den 4. Sıra adayı olmayı başaran Recep Kök, bu kez istifa etmedi.


AK PARTİ’DE İSTİFA GENELGESİ
Öte yandan AK Parti’de il başkanları, il yöneticileri, ve belediye meclis üyelerinin istifa etmemeleri istendi. 7 Haziran sürecinde olduğu gibi alınan karar genelgeyle il başkanlıklarına gönderildi. İl Yönetim Kurulu Üyesi eski Çiğli İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz’ın aday adaylığı istifa hazırlığında olduğu ancak gelen genelge doğrultusunda geri adım attığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.