Dolar 32,2767
%0.01
Euro 35,0269
%-0.17
Altın 2.472,770
%0.27
Bist-100 10.537,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir bile donacak'

İzmir bile donacak'

Türkiye'de dün gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı tüm yurdu sardı. Sabah saatlerinden itibaren kendini gösteren kar yağışının, Meteoroloji'nin tahminlerine göre gelecek hafta çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor. Türkiye bir hafta sürecek soğuk ve karlı hava dalgasının etkisi altına girerken, İzmir’de hava sıcaklıkları adım adım düşecek ve ilerleyen günlerde 0 dereceye kadar inecek. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte İzmir'in bazı ilçelerinde kar yağışı etkili olacak. Bugün başladı bir hafta sürecek…

  • Ege Postası
  • 04.01.2019 - 09:32

Türkiye karlı hava dalgasının etkisi altına girdi, soğuklar tüm yurdu sardı. Balkanlar’dan giriş yapan soğuk ve karlı hava önce Trakya’yı ve Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimlerini etkiledi. Meteoroloji tahminlerine göre yurda giriş yapan kar yağışının uzun süre etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meteoroloji’nin yayınladığı haftalık hava durumu haritasına göre tüm yurt günlerce kara teslim olacak.

GÜNLERCE YURDU TERK ETMEYECEK

Meteoroloji’nin tahmin haritalarına göre karlı hava dalgası günlerce etkisini kaybetmeyecek. Kar yağışının en etkili olacağı dönemin 6-9 Ocak tarihleri arasında olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK FIRTINAYA DİKKAT!

Hava sıcaklıklarının ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağı, tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİR BİLE DONACAK!

İzmir’de hava sıcaklıkları adım adım düşecek ve ilerleyen günlerde 0 dereceye kadar inecek. Gelecek hafta başında İzmir’de karla karışık yağmurun kendini göstermesi bekleniyor. Kar yağışı pazartesi günü akşam saatlerinde başlarken, özellikle Salı günü yüksek kesimleri etkisi altına alacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.